Milaan-San Remo, Mitchelton-Scott, Everesting Challenge
foto: Cor Vos
vrijdag 31 juli 2020 om 13:05

Milaan-San Remo, Mitchelton-Scott, Everesting Challenge

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over nieuwe problemen voor Milaan-San Remo, de onderhandelingen tussen Bianchi en Mitchelton-Scott en een nieuw record in de Everesting Challenge.

Ook in provincie Imperia keren gemeentes zich nu tegen La Primavera

De Capo Mele, Capo Berta, Capo Cerva en de Turchino werden vorige week uit het parcours van Milaan-San Remo geschrapt. La Primavera kreeg er een nieuw parcours voor terug, maar opnieuw lijken zich problemen voor te doen. Deze keer niet in de provincie Savona, maar in de provincie Imperia.

In de provincie Imperia, waartoe ook San Remo behoort, hebben nu enkele gemeentes zich uitgesproken tegen de klassieker. De burgemeester van San Lorenzo al Mare heeft publiek langs de kant in zijn dorp verboden, terwijl de burgemeester Santo Stefano al Mare een passage door zijn dorp heeft verboden, meldt TuttoBiciWeb.

Of het tot een nieuwe parcourswijzing gaat leiden, is nog niet bekend. Milaan-San Remo staat over iets meer dan een week gepland.


Mitchelton-Scott praat met Bianchi

Mitchelton-Scott rijdt al acht jaar op fietsen van Scott, maar het ziet er naar uit dat de Australische WorldTour-formatie aankomend jaar op fietsen van Bianchi rijdt. CyclingNews meldt dat het Italiaanse fietsenmerk in verregaande onderhandelingen is met Mitchelton-Scott.

Scott zou hard zijn geraakt door de coronapandemie, terwijl Bianchi aankomend seizoen geen WorldTour-team sponsort. Daarom zou Bianchi Mitchelton-Scott benaderd hebben.


Ierse amateur verbreekt record Everesting Challenge

Alberto Contador heeft niet lang kunnen genieten van zijn record in de Everesting Challenge. De Spanjaard zag deze week zijn record verpulverd worden door een 33-jarige amateurwielrenner uit Ierland. Ronan McLaughlin deed het met een tijd van 7 uur, 4 minuten en 41 seconden meer dan twintig minuten sneller dan Contador.

McLaughlin, in het verleden semi-prof bij An Post-Chain Reaction, had er alles aan gedaan om het record te verbreken. Op zijn Specialized Tarmac had de Ier zijn bidonhouder en een stuk van zijn stuur verwijderd om maar zo licht mogelijk te zijn. Daarnaast had McLaughlin maar één versnelling. Het bleek meer dan voldoende te zijn om het officiële record te pakken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.