zondag 4 februari 2018 om 15:02

Nieuwenhuis: “Ik heb alles eruit gehaald wat er in zat”

Joris Nieuwenhuis behaalde vandaag in Valkenburg achter Eli Iserbyt een zilveren medaille op het WK veldrijden bij de beloften. Waar hij hoopte op meer, stelt deze klassering hem tevreden, vertelt hij tegenover WielerFlits.

Nieuwenhuis kende niet het seizoen waar hij op hoopte. Tot de nationale kampioenschappen bleef een overwinning uit. Met een tweede plek op het WK is hij naar omstandigheden dan ook tevreden. “Het is een beetje lastig, op het moment is het nooit leuk om tweede te worden als je gaat voor de winst. Maar ik denk dat ik gezien mijn seizoen gewoon tevreden moet zijn met een tweede plek. Ik heb gewoon alles eruit gehaald wat er in zat”, vertelt hij.

Kapotte schoen
In de tweede ronde moest de Nederlands kampioen zijn schoen wisselen. “Ik viel op een schuine kant, net na het bos. Het dingetje waarmee je hem strak draait viel er af dus moest ik wisselen. Ik wees naar mijn schoen in de camera’s in de hoop dat ze het zagen in de materiaalpost maar dat was niet zo dus ik moest er nog een halve ronde mee doorrijden. Het viel me op dat ik nog best dicht bij Eli bleef, maar die schoenwissel duurde een eeuwigheid voor mijn gevoel”, legt hij uit.

Na de schoenwissel had de nieuwe wereldkampioen een goede voorsprong te pakken op onze landgenoot, welke hij niet meer uit handen gaf. “Je mist dan meteen de aansluiting en dit is gewoon een ronde waar je goed alleen kunt rijden. Hij was ook gewoon sterk, anders zak je wel weer terug”, stelt Nieuwenhuis. Desalniettemin bleef hij lang hoop houden op de regenboogtrui. “Er kan altijd wat gebeuren hier. Ik heb constant hoop gehad dat ik nog kon winnen. Ik was ook bezig met de tweede plek hoor, er zat iemand van begin tot eind in mijn nek te hijgen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2018 16:36
Ik vond het een beetje raar dat hij dit niveau uberhaupt heeft gehaald..

Heeft toch nauwelijks iets gepresteerd op het NK na?
4 februari 2018 16:40
"Ik heb er zeg maar alles uitgehaald zeg maar"
Goede gereden, en verder kijken naar een gelukkiger seizoen volgend jaar :)
4 februari 2018 16:44
Een slagader beknelling in de lies is niet misselijk, Kruijswijk weet er alles van.
Op karakter gereden en nu snel laten opereren!
4 februari 2018 22:33
Verrassend sterk vandaag. Dat geeft hoop voor volgend seizoen, dan wel bij de profs?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.