Niki Terpstra: “Hopelijk heb ik een superdag”
Foto: Sirotti
zaterdag 9 april 2016 om 10:05

Niki Terpstra: “Hopelijk heb ik een superdag”

Niki Terpstra won Parijs-Roubaix in 2014 en hoopt dat kunstje dit weekend nog eens te herhalen. “Ik ga ervan uit dat ik het nog steeds in me heb”, liet hij vrijdag weten aan De Telegraaf. “Als ik een superdag heb, zou dat wel lekker zijn. Je hebt maar een paar superdagen per jaar en dan moet je net de mazzel hebben dat er op die dag een mooie koers is.”

Terpstra eindigde in de Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag als tiende. “In principe gaat de vorm niet veel verschillen met vorige week. Die is goed en dat blijft hopelijk ook zo. Parijs-Roubaix is de mooiste koers van het jaar. Ik hoop dat ik zondag goede benen heb en dat ik een goede koers ga rijden.”

Etixx-Quick-Step heeft met Tom Boonen en Zdenek Stybar nog meer ijzers in het vuur. “Boonen is goed en mijn andere ploegmaats ook. Ik verwacht dat we veel man over hebben in de finale en dat we dan een spelletje kunnen gaan spelen.”

Het slechte weer dat eerder deze week werd voorspeld voor zondag, lijkt uiteindelijk niet uit te komen. Bij de verkenning van vrijdag merkte Terpstra dat het ook met de blubber onderweg wel meeviel. “Het was droog en door de regen van de afgelopen dagen ook niet stoffig”, vertelde hij vrijdagmiddag. “Dus eigenlijk zijn dit de makkelijkste omstandigheden. Gelukkig liggen de kasseien er wel weer slecht bij, zoals altijd.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
9 april 2016 10:17
Het mooie aan Niki Terpstra is, dat hij houdt van pijn, het lijden op de fiets, het afzien, de zware omstandigheden en de heroïek. Hoewel hij zijn karakter niet altijd mee heeft, blijft hij toch een mooie coureur
9 april 2016 10:17
Ik hoop ook dat Nikki een superdag heeft!
9 april 2016 10:27
Als iemand van Quickstep moet winnen dan hij maar..
9 april 2016 11:02
Er zullen er meer zijn die hopen op een superdag...
9 april 2016 12:04
Go Niki, ik waardeer zijn stijl van koersen zeer (hoog).
9 april 2016 12:13
Topcoureur, tezamen met Woutje Poels de beste Nller op een fiets so far anno 2016, het zijn de groteren die bij grote ploegen overeind blijven.
9 april 2016 12:53
@RV: eens. Hoewel ik Tom Dumoulin daar ook wel bij vind horen.
9 april 2016 14:34
Hij moet zorgen niet in de tang te komen te zitten als bijvoorbeeld Stybar vooruit is.
Gelukkig doet Vandenbergh niet mee, dat scheelt al weer een pion in het ploegenspel.
9 april 2016 17:51
Ja die vandenBerg, ik kom ook niet over die domme actie van hem heen. Nikki heeft prima karakter om te winnen, bijt ook nog eens van zich af, maar nooit overdreven.
Gun het hem zeker!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.