maandag 9 april 2018 om 12:55

Niki Terpstra na podium in Parijs-Roubaix: “Bekroning van het mega goede voorjaar”

Niki Terpstra eiste zondag het laagste schavotje van het podium in Parijs-Roubaix op door in de slotfase nog weg te rijden bij de groep met achtervolgers. Op dat moment stond al vast dat Peter Sagan en Silvan Dillier ging uitvechten wie er zou gaan winnen. “De laatste drie kilometer viel het stil, want toen wisten we dat we gingen vechten voor de laatste podiumplek”, zegt Terpstra tegenover WielerFlits na afloop van de Hel van het Noorden.

Bij Quick-Step Floors werd eenzelfde tactiek gehanteerd als in de voorgaande – succesvolle – klassiekers. “Zoals we alle kasseienklassiekers gestart zijn, zouden we aanvallend koersen. Om en om aanvallen.” Terpstra was erg content met zijn podiumplaats in de Helleklassieker. “Dit is de bekroning van het mega goede voorjaar.”

Het voorjaar van de geboren Beverwijker is nog niet helemaal voorbij, want zondag staat de Amstel Gold Race nog op het programma. “In de Amstel Gold Race zal ik vooral rijden in dienst van Philippe Gilbert”, aldus een tevreden Terpstra

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
9 april 2018 13:04
Ik vroeg me af: Terpstra had (en zou) toch ook zeer goed kunnen zijn in Milaan-San Remo ?
9 april 2018 13:15
Die had Nibali er gewoon af gereden op de poggio net zoals op de hotond idd ;)
9 april 2018 13:20
@ikbenprocycling
In een ondersteunende rol denk ik ook dat MSR hem goed moet liggen. Maar voor de ereplaatsen moet je 9/10 keer een goed eindschot hebben. Of zoals Nibali zowel bergop als bergaf exceptioneel zijn.
9 april 2018 13:23
das waar, zo'n Nibali afdaling van de Poggio zou waarschijnlijk ondoenlijk zijn geweest voor Terpstra
9 april 2018 13:38
Volgens mij kan Niki in de amstel ook meestrijden voor de overwinning in deze vorm. Ik dacht trouwens dat flipje kopman zou zijn in het ardense drieluik?
9 april 2018 14:05
met het parcours van de AGR, niet mer met een finish op de Cauberg, zou ie er nog aan kunnen zitten, maar denk toch niet dat ie een potentieel AGR winner is.
9 april 2018 14:21
Hij was toch wat lichter geworden? Dan gaat AGR misschien toch tot de mogelijkheden behoren, zeker in goede vorm.
9 april 2018 14:34
Niki is al een tijdje verhuisd van Assendelft naar Bergen. Beverwijk klopt zeker niet!!!
9 april 2018 15:10
Ik ben eigenlijk wel benieuwd waaro ze Sagan lieten rijden. Konden zij niet of wilden ze niet. Leek mij een fout.
9 april 2018 15:26
Denk ik ook Rkfiets. Die gaat goed zijn in de Amstel.
9 april 2018 15:58
Maar in de Amstel is het voor Niki (zoals hij zelf zei) echt wel payback time. Gilbert speelde echt een grote rol bij zijn overwinningen.
9 april 2018 16:07
Dan hééft Wielerflits de kans om met de grote Terpstra te praten, worden er zulke saaie vragen gesteld. Eigenlijk totaal geen nieuwswaarde dit filmpje. Er wordt zelfs een vraag gesteld over de AGR terwijl Terpstra recentelijk al heeft aangegeven hier voor Gilbert te rijden.

Dus waarom vragen naar de bekende weg? Er wordt ook totaal niet doorgevraagd. Het is allemaal zo braaf ook. Dat over de koerstactiek van zijn ploeg en Terpstra zijn reflectie daarop, dat vond ik daarentegen dan wel weer interessant.

Valt me overigens vaker op dat in deze filmpjes de open deuren regelmatig ingetrapt worden. Jammer, want dit zijn mooie kansen.
9 april 2018 16:48
@Javier
Ik ben het met je eens. Ik heb al vaker opgemerkt dat er weinig "eigen inbreng" in de journalistieke aanpak van WF zit. Ook de presentatie van dat studioprogramma is ronduit knullig en amateuristisch. Ik begrijp de beperkingen van WF, maar enig journalistiek niveau mag toch wel worden vereist. Anders kun je beter journalistiek gezien een stapje terugdoen en misschien meer professionele journalisten bij toerbeurt vragen om een bijdrage te leveren vanuit de koers of een mening te geven in een WF-column. Het is maar een idee...
Overigens waardeer ik vooral de voorbeschouwingen en de uitslagenservice van WF, de interviews wat minder .
9 april 2018 18:33
Iedereen vind de derde plaats van Terpstra
Geweldig.
Ik had het geweldig gevonden dat hij.de strijd met Sagan was aangegaan, nee
Ook.wachten tot.andere hem tot bij Sagan
Zouden brengen.
En dan maar zeggen dat hij de sterkste was.
9 april 2018 19:02
@Sooike
Voor ieder wat wils. Ik waardeer alles WF, ok, sommige dingen wat meer dan andere dingen, maar over het algemeen mogen we onszelf in de handjes knijpen. :-)
Zelf, als cijferfreak, heb ik het minder op die bloemrijke voorbeschouwingen. Zo zie je maar weer, voor ieder wat wils.
9 april 2018 20:25
@Sooike
Als er een gelegenheid is om off-topic een sneer uit te delen zul je het niet laten hè? Dit interviewtje had wel een tikkie scherper gemogen inderdaad*, maar in vergelijking met wat 'professionele' journalisten er typisch van bakken is dit soort vragen echt niet onder de maat.

*@redactie
B.v. doorvragen over de dynamiek bij de achtervolgers tussen km 50 en 5 (Terpstra zegt dat ze wel lekker draaiden, mij leek het meer gewoon te rustig aan bij veel mannen), of waarom de QS tactiek nu niet werkte. Veel interviews zijn best lekker, maar voor een wielersite mag je wel wat dieper gaan dan voor een of ander NOS programma.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.