Nuyens over rechtszaak tegen Van Aert: “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”

donderdag 14 maart 2019 om 11:32
Nuyens over rechtszaak tegen Van Aert: “Ik sta heel stevig in mijn schoenen”

Nick Nuyens - foto: Cor Vos

Nick Nuyens heeft alle vertrouwen in een voor hem goede afloop van de rechtszaak tegen Wout van Aert. Dit zei de Belgische ploegmanager in Extra Time Koers over de soap die al sinds vorige zomer speelt.

In oktober komt de zaak voor de rechtbank, weet Nuyens te vertellen tijdens het wielerpraatprogramma. “Ik kan er niet te diep op ingaan, maar een contract teken je niet zomaar. Je hebt rechten en plichten. Wout heeft destijds met zijn volle verstand een contract voor drie jaar getekend. Ik sta heel stevig in mijn schoenen”, klinkt het vol vertrouwen uit de mond van de manager van Roompot-Charles. ”

“Plots ging het echter allemaal sneller dan wij en Wout hadden verwacht. En dat contract stond in de weg”, vervolgt de gewezen winnaar van de Ronde van Vlaanderen. “Als je het hele verhaal bekijkt is het duidelijk dat Wout van Aert eigenlijk gewoon in 2019 al voor Jumbo-Visma wilde koersen”, poneert Nuyens.

De enige manier waarop Van Aert dat kon bereiken was door contractbreuk, vindt Nuyens. “Dus hij moest óf een schadevergoeding betalen óf een dringende reden creëren. En dat is gebeurd”, stelt Nuyens.

Over Van Aerts prestaties in de Strade Bianche was de 38-jarige Belg overigens lovend. “Het is een mooie prestatie die niet onverwacht kwam. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dit kan. Al had ik hem natuurlijk liever in onze trui zien rijden…”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Rudie Marien 14 maart 2019 om 14:16

Schandalig dat reporters van VRT een forum geven aan iemand zonder dat de andere kant zich kan verdedigen. Ongeacht wie in fout is (dat maakt de rechtbank wel uit) , dit doe je niet ! Nogal wiedes dat NN hiervan gebruik maakt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.