Nys is verbaasd: “Leinders hield me juist weg van die rommel”
zaterdag 24 januari 2015 om 11:27

Nys is verbaasd: “Leinders hield me juist weg van die rommel”

Sven Nys reageert verbaasd op de levenslange schorsing van wielerdokter Geert Leiders. De veldrijder werkte bij Rabobank tien jaar met hem samen. “In die tien jaar heb ik Leinders heel goed gekend”, schrijft Nys in zijn column in Gazet van Antwerpen. “Maar ik ben daar heel formeel in: hij is bij uitstek de man die mij altijd van al die rommel heeft afgehouden.”

“Hij heeft mij steeds heel fair en eerlijk begeleid”, vervolgt de Belg. “Er was zelfs geen sprake van een grijze zone. Alles ging er natuurlijk en gezond aan toe. Daarom ben ik zo verbaasd over al die verhalen over bloeddoping en dergelijke. Ik heb daar nooit iets van gemerkt. Is het omdat wij als crossers toch een aparte status hadden binnen Rabo? Mogelijk. Ik heb wel een drietal jaar een deel van het voorjaar meegemaakt, maar ik ben bijvoorbeeld nooit wekenlang op stage geweest. Laat staan dat ik een Ronde van Frankrijk heb meegemaakt.”

“Plus: de crossers hadden ook hun eigen verzorgers en mecaniciens. Is dat de verklaring? Of is het omdat ik er nooit naar gevraagd heb? Want per slot van rekening ligt de verantwoordelijkheid ook bij de renner. Als je nooit naar iets vraagt, zullen ze het je ook niet aanbieden. Als je niet naar iets op zoek gaat, zal je er ook niet snel mee in contact komen. Daar ben en blijf ik wel van overtuigd”, besluit Nys.

Lees ook:
Levenslange schorsing voor Geert Leinders

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.