Olga Zabelinskaya, Greg Van Avermaet, LottoNL-Jumbo
foto: Sirotti
zondag 19 augustus 2018 om 20:00

Olga Zabelinskaya, Greg Van Avermaet, LottoNL-Jumbo

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het aparte plan van Olga Zabelinskaya, de koerskilometers van Greg Van Avermaet en het optreden van LottoNL-Jumbo in Hamburg.

Olga Zabelinskaya wil als Oezbeekse aan Olympische Spelen deelnemen

Een opvallend bericht vanuit Russische hoek: Olga Zabelinskaya heeft aan Match TV laten weten de Olympische Spelen van Tokio als Oezbeekse te willen betwisten. De 38-jarige renster – goed voor zilver en brons tijdens de twee voorbije Spelen – vreest namelijk dat haar deelname in gevaar is.

Voor de laatste Olympische Spelen in Rio de Janeiro probeerde het IOC alle Russische sporters te weren die in het verleden een dopingschorsing hebben uitgezeten. Een van die atleten is Zabelinskaya, die voor achttien maanden werd geschorst vanwege het gebruik van octopamine.

Het Internationaal Olympisch Comité werd uiteindelijk teruggefloten, maar Zabelinskaya verwacht dat de situatie voor Tokio nog erger zal worden. “Ik ben 99% zeker dat het onmogelijk wordt voor Russische atleten om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio”.


Greg Van Avermaet heeft meeste koerskilometers in de benen

“Greg is Greg: je moet hem af en toe echt afremmen”. Het waren de woorden van Valerio Piva, ploegleider van Greg Van Avermaet bij BMC, gisteren in een interview met Cyclingnews. Dat de Italiaan een reden heeft om zijn poulain in bescherming te nemen, blijkt wel uit een op Twitter gedeeld statistiekje van VeloStatistics.

Dit laat namelijk zien dat Van Avermaet de meeste koerskilometers in de benen heeft: 11.949 om precies te zijn. Marco Marcato en Julien Vermote volgen met respectievelijk 11.680 en 11.663 kilometer. Ook onze landgenoot Niki Terpstra staat bijzonder hoog.


Zeeman blij met optreden LottoNL-Jumbo in Hamburg

Danny van Poppel en LottoNL-Jumbo lieten zich vandaag zien in de EuroEyes Cyclassics Hamburg. De Nederlandse ploeg nam in de finale het initiatief, terwijl Van Poppel mee ging in een late aanval. Uiteindelijk kon de 25-jarige sprinter zich niet mengen in de eindspurt vanwege een valpartij van thuisfavoriet Pascal Ackermann.

“Het plan was om de koers hard te maken”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Hierdoor kon Danny in een goede positie beginnen aan de Waseberg. Hij maakt in een klein groepje meer kans op de winst, dan in een massasprint met jongens als Elia Viviani. Spijtig genoegen reden BORA-Hansgrohe en Quick-Step Floors het gat dicht.”

Toch is Zeeman tevreden met de geleverde prestatie. “Ik ben trots op hoe het team heeft gereden. Danny heeft laten zien dat de vorm goed is richting de Vuelta.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2018 22:34
Allemaal klassieke renners en dan Atapuma... waar heeft hij gereden dan? Ik heb hem nergens gezien...
    19 augustus 2018 22:45
    Heeft twee grote rondes gereden maar wel erg anoniem.
    Lijstje zal na de Vuelta weer andere namen bovenaan hebben want op die startlijst staan er ook meerdere met al 10K+ kilometers in de benen.
20 augustus 2018 09:09
Klassieker renners beginnen hun jaar vroeg.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.