Ontketende Iserbyt ploetert naar de zege in Hoogerheide
foto: PhotoPress.be
zondag 27 januari 2019 om 12:23

Ontketende Iserbyt ploetert naar de zege in Hoogerheide

Eli Iserbyt heeft de laatste wereldbekermanche in Hoogerheide gewonnen. De 21-jarige crosser domineerde op het zware, modderige parcours. De eindzege bij de beloften gaat naar Tom Pidcock, die vandaag schitterde door afwezigheid.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopstart was voor de Amerikaan Spencer Petrov, maar het was Iserbyt die al gauw het commando overnam. De renner van Marlux-Bingoal reed al vrij snel weg met de Italiaan Jakob Dorigoni en de Zwitser Loris Rouiller. Dorigoni leek klaar om Iserbyt het vuur aan de schenen te leggen, maar de Italiaan viel met nog meer dan twee ronden te gaan.

Dit was het sein voor Iserbyt om te versnellen. De veer bleek gebroken bij de achtervolgers, want de nationaal kampioen reed alsmaar verder weg. Bij het ingaan van de slotronde had hij al een voorsprong van een halve minuut. Dit bleek ruim voldoende voor de overwinning.

Derde wereldbekerzege 
In de achtergrond wist de Fransman Antoine Benoist nog naar de tweede plaats te rijden, terwijl de Brit Ben Turner Dorigoni wist te vloeren voor het laatste podiumplekje. Voor Iserbyt is het zijn derde wereldbekerzege, na eerdere overwinningen in Bern en Heusden-Zolder. Zijn grote rivaal Pidcock – die won in Tabor, Koksijde, Namen én Pontchâteau – is echter eindwinnaar.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 7 junioren: flag-nl Hoogerheide
flag-nr1 flag-be Eli Iserbyt in 51m57s
flag-nr2 flag-fr Antoine Benoist op 42s
flag-nr3 flag-gb Ben Turner op 44s
4. flag-it Jakob Dorigoni op 52s
5. flag-be Niels Vandeputte op 1m05s
6. flag-ch Loris Rouiller op 1m13s
7. flag-us Gage Hecht op 1m16s
8. flag-be Sander Loockx op 1m24s
9. flag-nl Roel van der Steegen op 1m32s
10. flag-ch Kevin Kuhn op 1m39s

Eindklassement
flag-nr1 flag-gb Tom Pidcock – 240 punten
flag-nr2 flag-be Eli Iserbyt – 225 punten
flag-nr3 flag-fr Antoine Benoist – 195 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.