Ook Teunissen crosst met oog op wegseizoen
Foto: Sirotti
donderdag 17 december 2015 om 13:45

Ook Teunissen crosst met oog op wegseizoen

De renners die zich in het veld voorbereiden op het wegseizoen blijven zich maar aandienen. LottoNL-Jumbo’s Mike Teunissen is de volgende die zich middels crossen gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen. “Mooi voor de afwisseling”, bevestigt hij tegenover WielerFlits

Teunissen pakt ook NK mee
Teunissen komt onder meer in actie tijdens de Centrumcross in Surhuisterveen op 2 januari en het Nederlands kampioenschap acht dagen later. “Ik heb voor het trainingskamp in Girona met LottoNL-Jumbo al in de nationale veldrit van Hellendoorn gecrosst, waar Martijn Budding won. Tot en met het NK zal ik nog vier weekenden een veldrit meepakken, op nationaal niveau. Aankomende zondag rij ik in Boxtel, op tweede Kerstdag in Reusel, dan Surhuisterveen, de dag erna misschien Sint-Michielsgestel en vervolgens het NK in Hellendoorn. Die maandag vertrek ik vervolgens weer met de ploeg naar Spanje voor een trainingsstage.”

‘Crossen waardevolle toevoeging in de winter’
“Vorig jaar zou ik ook gaan crossen, maar kwam het er niet van door mijn sleutelbeenbreuk in november”, gaat Teunissen verder. “De ploeg heeft het idee echter wel altijd gesteund en ik heb ook steeds aangegeven dat ik het zelf wilde doen, omdat het goed zou zijn. Dat heeft erin geresulteerd dat ik nu deze vijf á zes crossen meepak. Dat ik gewoon low-profile mijn ding kan doen. Ik zie het vooral als voorbereiding op het wegseizoen, al is het NK een leuke graadmeter om eens tegen Lars en die andere jongens te crossen. Het is niet meer dan dat, gewoon een leuk uitstapje in het weekend. En daarnaast kan het een hele waardevolle toevoeging zijn in de winter.”

Lammertink: ‘Renner als ik heeft cross nodig’

Foto: Sirotti

Foto: Sirotti

Ook Maurits Lammertink komt in actie tijdens de tweede dag van het nieuwe jaar. “Ik rij elke winter een aantal nationale crossen. Surhuisterveen paste dit jaar gelukkig in de planning. Veldrijden doe ik vooral voor het plezier en om lekker bezig te zijn in de winter. Ik merk gewoon dat ik er veel aan heb tijdens het wegseizoen. Voor de korte inspanningen, ideaal voor een type renner zoals ik. Je krijgt er meer explosiviteit van voor in de heuvels, onder andere. Het Nederlands kampioenschap in Hellendoorn gaat mijn laatste cross zijn. Daarna trekken we met de ploeg op stage en start vervolgens meteen het wegseizoen”, vertelt de Roompot Oranje Peloton-coureur aan WielerFlits.

Meer wegrenners in Surhuisterveen
Naast Teunissen en Lammertink, werd eerder al bekend dat ook Lars Boom en Boy van Poppel starten in de Friese veldrit. Naar verluidt geven ook Thijs van Amerongen, Corné van Kessel, Stan Godrie, Niels Wubben, Philip Walsleben, Gert-Jan Bosman, Marcel Meisen en veteraan Ben Berden (40 jaar!) er acte de présence, naast talentvolle crossers als Martijn Budding, Joris Nieuwenhuis, Sieben Wouters en Gosse van der Meer. Bij de vrouwen kleuren Anna van der Breggen, Helen Wyman, Sophie de Boer en Sanne van Paassen het affiche.

Lees morgen een interviewartikel met Mike Teunissen, waarin hij onder meer schijfremmen en zijn winter bespreekt.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 december 2015 14:11
Goeie zaak, zoals ie zelf aangeeft, het bevordert de explosiviteit en kracht met oog op de weg, nu de rest nog.
17 december 2015 15:12
Surhuisterveen gaat nog leuk worden :)
17 december 2015 19:27
Crossen zijn niet leuk ..... zonder Mathieu van der Poel. Dat Surhuusterfaen een beetje te ver is voor een losse cross vanuit Kapellen is te begrijpen. En vaak is het daar ook nog eens snijdend koud begin januari.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.