Ook Tudor Pro Cycling stapt uit de Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 17 juni 2023 om 08:59

Ook Tudor Pro Cycling stapt uit de Ronde van Zwitserland

Bahrain Victorious is niet de enige ploeg die vandaag niet meer aan de start zal verschijnen van de voorlaatste rit van de Ronde van Zwitserland. Ook de Zwitserse wielerploeg Tudor Pro Cycling heeft – na het overlijden van Gino Mäder – laten weten niet verder te gaan.

“Nadat we hebben gesproken met de renners en de staf, hebben we besloten om niet verder te gaan in de Ronde van Zwitserland. Onder deze omstandigheden voelen we dat het onze menselijke plicht is om de gevoelens van onze renners te respecteren, en respect te betuigen aan Gino”, laat de Zwitserse formatie weten via social media.

Vrijdag werd al besloten om de zesde rit van de Ronde van Zwitserland te neutraliseren. De renners werkten in groep en geneutraliseerd alleen de laatste twintig kilometer van het geplande parcours af ter ere van Mäder. De overgebleven renners van Bahrain Victorious reden voor het peloton uit.

De Ronde van Zwitserland 2023 krijgt dit weekend een vervolg, maar dan wel zonder de renners van Bahrain Victorious en Tudor Pro Cycling. Na overleg met onder meer de CPA en de UCI, heeft de organisatie vrijdagavond besloten de koers voort te zetten. Voor vandaag zijn er wel een paar aanpassingen. De slotetappe op zondag (een individuele tijdrit over 26 kilometer) zal onder normale omstandigheden plaatsvinden.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 7

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.