Opgave Quinten Hermans in Ronde van het Baskenland

donderdag 7 april 2022 om 15:26
Opgave Quinten Hermans in Ronde van het Baskenland

foto: Cor Vos

Quinten Hermans heeft de Ronde van het Baskenland verlaten. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert, dinsdag nog derde in de rit naar Viana, moest in de vierde etappe naar Zamudio in de remmen knijpen.

Het is nog onduidelijk wat Hermans precies mankeert, maar voor de start had hij het in gesprek met Cycling Pro Net wel over meerdere zieke renners binnen zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert. “We begonnen gisteren op een slechte manier aan de rit, met een paar renners die al snel ziek werden. Het is met griepverschijnselen niet eenvoudig om het peloton te volgen.”

Intermarché-Wanty-Gobert moest eerder deze week ook al afscheid nemen van Kévin Van Melsen, Julius Johansen, Hugo Page en Laurens Huys. De ploeg heeft, met Kobe Goossens en Théo Delacroix, nog maar twee renners in koers.

Hermans begon nog uitstekend aan de Ronde van het Baskenland. De wegrenner annex crosser kwam in de tweede etappe naar Viana als derde over de streep. Hermans moest in een sprint met een grote groep alleen wereldkampioen Julian Alaphilippe en Fabien Doubey laten voorgaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.