Opvallend: ‘Grote Zes’ nog nooit samen aan de start van een wedstrijd
Pogacar, Van der Poel en Van Aert in de voorbije Ronde van Vlaanderen - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 28 december 2023 om 13:50

Opvallend: ‘Grote Zes’ nog nooit samen aan de start van een wedstrijd

In het wegwielrennen hebben we het weleens over de ‘Grote Zes’. Dan doelen we op Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Remco Evenepoel en Primoz Roglic. Deze kleppers keken elkaar al vaak in de ogen, maar stonden – opvallend genoeg – nog nooit met z’n allen aan de start van een wielerkoers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Knack-statisticus Jonas Creteur is nog maar eens in de wielergeschiedenis gedoken en komt met deze opvallende constatering. Pogacar, Vingegaard, Van der Poel, Van Aert, Evenepoel en Roglic stonden tot op heden dus nog niet samen aan de start van een wedstrijd.

Hier kan in 2024 overigens wel verandering in komen, want de zes wereldtoppers lijken volgend jaar wel allemaal deel te zullen nemen aan het WK wielrennen in het Zwitserse Zürich.

En wellicht maken de zes genoemde renners eerst hun opwachting in de olympische wegrit in Parijs, al zijn de plekken in de verschillende nationale selecties schaars en is de concurrentie stevig. Zo vraagt Jonas Vingegaard zich af of hij überhaupt in aanmerking komt voor een olympische selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.