Organisatie Nokere Koerse gaat voluit voor editie van 2021
Cees Bol is voorlopig de laatste winnaar - foto: Cor Vos
dinsdag 17 november 2020 om 12:52

Organisatie Nokere Koerse gaat voluit voor editie van 2021

Danilith Nokere Koerse werd dit jaar niet verreden vanwege de uitbraak van de coronacrisis, maar de organisatie laat zich niet afschrikken richting 2021. “We willen er alles aan doen om op woensdag 17 maart 2021 twee topwedstrijden te organiseren”, zo valt er te lezen in een persbericht.

Het moest dit jaar een feestelijke editie worden, aangezien Nokere Koerse toe is aan zijn 75e editie, maar het coronavirus gooide roet in het eten. De federale overheid besloot in maart, een week voor Nokere Koerse, om alle sportevenementen tot en met 3 april te annuleren. “Alles stond klaar, maar het was tevergeefs”, aldus bestuurder Rony De Sloovere.

Trouwe partners 
“De hele editie werd helaas geschrapt. Een domper die we alleen maar dankzij de steun van de gemeente Kruisem, de Vlaamse overheid, de stad Deinze en onze trouwe sponsors konden overleven.” Toch heeft de organisatie besloten om wel degelijk vol in te zetten op een nieuwe editie in 2021, nu de financiële ruimte er is om de koers te organiseren.

SsangYong (een Koreaanse autoproducent) heeft namelijk besloten om de samenwerking met Nokere Koerse te verlengen en ook brouwerij Roman en naamsponsor Danilith bevestigden hun samenwerking met de organisatie. “We zijn blij dat deze sterke bedrijven zich ook in de toekomst willen verbinden aan onze wedstrijden.”

“We krijgen nu al veel aanvragen”
“Het is een teken van vertrouwen en een opsteker na de annulatie. De UCI heeft onze mannen- en vrouwenwedstrijd ingedeeld bij de ProSeries, het op één na hoogste niveau. We krijgen nu al aanvragen van heel wat WorldTour-teams, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, om in Deinze te kunnen starten op 17 maart.”

“Indien de coronaregels het toelaten, zullen we de wedstrijden organiseren, desnoods zonder of met beperkt publiek. De komende weken nemen we contact op met al onze sponsoren om een en ander financieel rond te krijgen.” De organisatie hoopt verder ook de juniorenwedstrijd (op 13 maart) en een toeristenversie (14 maart) te organiseren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.