Parket Freiburg onderzoekt nog altijd dopingzaak Michel Hessmann
foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
donderdag 25 januari 2024 om 12:55

Parket Freiburg onderzoekt nog altijd dopingzaak Michel Hessmann

Het openbaar ministerie van Freiburg is nog altijd bezig met het onderzoek naar de dopingzaak rond Michel Hessmann. De Duitse renner van Visma | Lease a Bike testte op 14 juni 2023 bij een out-of-competion controle positief op een vochtafdrijvend middel dat in een medicijn zat. Het gedetecteerde product was een diuretisch medicijn, ook wel een plaspil genoemd. De contra-expertise bevestigde dit resultaat.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dopinggebruik is in Duitsland een strafrechtelijk vergrijp en dus bemoeit ook het Openbaar Ministerie in Duitsland zich met de zaak. De algemene verwachting is dat er in februari meer duidelijkheid over de zaak rond Michel Hessmann komt, maar dit kan niet door onze bronnen rond het onderzoek worden bevestigd. De finale resultaten zijn er dus nog altijd niet. Zijn ploeg Visma | Lease a Bike heeft de renner vorig jaar direct op non-actief gezet.

Of het om een vervuild supplement gaat, kan teammanager Richard Plugge niet zeggen. In de podcast RadioCycling zei hij hierover: “Het lijkt op iets als een vervuiling, maar ik heb daar geen zekerheid over. We moeten wachten op de officiële resultaten van de NADA.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.