Pasqualon verwijst thuisfavoriet Kirsch naar nieuwe ereplaats in Luxemburg
foto: Sirotti
vrijdag 1 juni 2018 om 17:23

Pasqualon verwijst thuisfavoriet Kirsch naar nieuwe ereplaats in Luxemburg

Andrea Pasqualon heeft de tweede, ingekorte, etappe van de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De Italiaanse sprinter wist in Schifflange de Duitser Alexander Krieger en thuisfavoriet Alex Kirsch van de zege te houden. Voor Kirsch is het alweer de tweede keer dat hij naast de dagwinst grijpt, na zijn tweede plaats in de openingsrit. Krieger neemt de leiderstrui over van de Fransman Damien Gaudin.

Aanvankelijk zouden de renners bijna 170 kilometer door het Luxemburgse landschap koersen, maar vanwege het noodweer besloot de organisatie de etappe in te korten naar slechts 90 kilometer. Dit betekende dat het peloton omstreeks 15:00 in gang werd geschoten in Junglinster, om koers te zetten richting finishplaats Schifflange, waar een steile muur moest beslissen over ritwinst.

Dries De Bondt steekt ingekorte etappe in brand 
Voordat het puncheurfestijn losbarstte, besloot Dries De Bondt om in de aanval te trekken. De Belg kreeg het gezelschap van onbekende lieden Jelle Donders (Differdange-Losch), Luca Henn (Lotto-Kern Haus) en Davide Orrico (Voralberg-Santic). Het viertal wist een maximale voorsprong te vergaren van 1:45, waardoor ze weinig hoop mochten koesteren op een stunt.

Vluchters stranden in zicht van de haven, Pasqualon met de beste punch
De Bondt en Orrico probeerden met ziel en zaligheid een hergroepering te voorkomen, maar met nog twee kilometer te gaan werden ze bedankt voor bewezen diensten. Wat volgde was een explosie bergop naar aankomstplaats Schifflange. Uiteindelijk bleek Pasqualon over de meeste kracht te beschikken. In het spoor van de Italiaan wist de Duitser Krieger naar de leiderstrui te rijden, voor een zichtbaar ontgoochelde Kirsch.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.