Patrick Lefevere blikt terug op afgeketste fusie: “Ik stelde voor om te wachten tot 2025”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 november 2023 om 18:20

Patrick Lefevere blikt terug op afgeketste fusie: “Ik stelde voor om te wachten tot 2025”

De uiteindelijk afgeketste fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step beheerste enkele weken het wielernieuws. Patrick Lefevere was als teammanager van Soudal Quick-Step een van de hoofdrolspelers en de Belg kijkt nu, in gesprek met La Dernière Heure, wat uitgebreider terug op een stressvolle periode.

Achter de schermen waren topploegen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step langere tijd in gesprek over een fusie, maar die kwam er uiteindelijk toch niet. Voor Lefevere was het geen fijne periode. “Ik werd er niet vrolijk van, nee. Maar het was vooral pijnlijk voor de renners en alle andere mensen die voor de ploeg werken. Al die mensen stelden zich terechte vragen en ik zou er alles aan gedaan hebben om hen niet teleur te stellen.”

“Maar er is een meerderheidsaandeelhouder (de Tsjech Zdeněk Bakala, red.) en als hij besluit om te verkopen, kun je niets doen. Toen de bazen van de twee teams elkaar ontmoetten, stelde ik nog voor om te wachten tot 2025. Maar ze wilden het heel snel doen”, aldus Lefevere.

Richard Plugge, de teambaas van Jumbo-Visma, gaf eerder in gesprek The Outer Line al meer informatie over de afgeketste fusie. “Er werd gepraat tussen beide ploegen over een fusie, maar die kwam er uiteindelijk niet. Een van de redenen was dat we, na onze gesprekken met de UCI, tot de conclusie kwamen dat er geen goede oplossing was voor beide ploegen. We wilden niet dat er een ploeg in het ongewisse zou blijven.”

Fusie definitief van de baan? “Er kunnen nog andere kandidaten zijn”
De fusieplannen met Jumbo-Visma werden dus afgeschoten, maar wat heeft de toekomst in petto? “Jumbo-Visma is een andere weg ingeslagen, maar er kunnen nog andere kandidaten zijn. Wie zegt dat ze vanuit Saoedi-Arabië niet willen instappen? Er is altijd veel kritiek, maar ik stel nu vast dat ze het WK voetbal in 2034 zullen organiseren. Geld heeft op dat vlak geen geur.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.