Petacchi: “Gaviria is de nieuwe Sagan”
Vuelta A San Juan / ©Tim De Waele
woensdag 8 februari 2017 om 14:02

Petacchi: “Gaviria is de nieuwe Sagan”

Alessandro Petacchi is vol lof over Fernando Gaviria. “Ik denk dat hij de nieuwe Sagan is. Het is een fenomeen,” vertelt de voormalig topspurter aan La Gazzetta dello Sport. “Ik hou van zijn natuurlijke talent en de manier waarop hij zich beweegt in het peloton.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Petacchi ziet de Colombiaan als een van de favorieten voor Milaan-San Remo. Vorig jaar zag Gaviria na een val in de slotfase zijn winstkansen in rook opgaan. “Ik ben er zeker van dat hij dit jaar een hoofdrol kan spelen. Hij is een jaar ouder, heeft meer vertrouwen in zijn kwaliteiten en wordt ondersteund door een erg sterk team. Vorig jaar was hij al mijn favoriet door de manier waarop hij reed in Tirreno-Adriatico. De aankomst op Via Roma met de oplopende weg paste perfect bij hem.”

Gaviria verhuist binnenkort naar de Toscaanse badplaats Lido di Camaiore, waar hij een appartement van Petacchi gaat huren. Deze geeft hem graag tips voor de voorjaarsklassieker die hij in 2005 won. “Hij heeft het mij niet gevraagd, maar ik geef hem graag wat advies. Ik ken Milaan-San Remo van binnen en van buiten. Ik weet waar je op welk moment in het peloton moet zitten om energie te bewaren die je in de finale kunt gebruiken. Maar hij doet het zo goed dat ik ervan overtuigd ben dat hij mijn advies niet eens nodig heeft.”

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2017 12:44
Zo vermoeiend die Belgen hier met hun Boonen geilheid.
Boonen was een goede renner maar komt natuurlijk niet in de buurt van Sagan, die is op veel meer terreinen wereldtop.
Daarnaast is het natuurlijk een stuk makkelijker om te winnen als je veruit het beste team hebt voor de klassiekers.
9 februari 2017 12:49
Sinds wanneer nemen we mensen die "ik vindt" schrijven überhaupt serieus?
9 februari 2017 13:03
Wanneer komt er een wielerflits.be?
9 februari 2017 15:00
Nou @Janjanssen, ook Sagan komt niet in de buurt van Boonen; daar mist hij nog een monumentje of 6 voor. Er is niemand die niet vindt dat Sagan veelzijdiger is en spectaculairder/verwoestender koerst dan Boonen.
Los daarvan (en wars van Boonen geilheid) bezit Boonen gewoon één van de 50 meest imposante erelijsten ooit door een wegwielrenner bij elkaar gereden. Sagan behoort daar vooralsnog niet bij.
Terug on topic, wat mij betreft is Gaviria eerder een nieuwe Freire. De finish van Parijs-Tours vorig jaar deed me heel erg terugdenken aan WK Verona '99.
9 februari 2017 16:16
@gelei

Sagan heeft nu al bijna het totale aantal zeges behaald, waar Boonen een hele carrière voor nodig had.
Hij mist inderdaad nog wat monumenten maar die komen nog wel.
Volgens mij is het deelnemersveld nu ook wel iets sterker dan toen Boonen won, vooral zijn er meer snelle renners waar Boonen in zijn tijd eigenlijk altijd de snelste was en ook nog eens de beste ploeg had.

Ik zet Sagan in ieder geval nu al boven Boonen.
9 februari 2017 16:33
@ gelei, laat het, dit zijn geen discussies... Je kan sowieso niks redelijks verwachten van iemand die het licht van de zon ontkent...
9 februari 2017 16:40
Met diezelfde scheve redenering kan je nu Quintana al boven iemand als Nibali zetten... Je reinste onzin natuurlijk, de erelijst van Nibali stelt meer voor dan die van Quintana, net als die van Boonen de erelijst van Sagan overtreft.
En neen, Vanmarcke en Van Avermaet zijn nu geen sterkere tegenstanders dan Cancellara, Pozzato en Ballan, het tegendeel is waar...
9 februari 2017 16:58
Zo te zien kan het issue Van Aert versus Van der Poel moeiteloos worden omgezet in een issue Boonen versus Sagan of een issue ...vul maar in;-) (Wat was er ook alweer met Gesink?)
9 februari 2017 19:05
@miquelon

Van Avermaet en Vanmarcke zijn niet de enige renners waartegen Sagan nu strijdt, hij rijdt ook nog tegen Cancellara en je vergeet voor het gemak maar even Kristoff en Degenkolb.
Vooral met die laatste 2 is naar de streep rijden geen zekerheid voor Sagan terwijl Boonen nooit tegen zulke rappe mannen moest rijden.
Daarnaast rijdt Sagan ook tegen het sterkste team van het voorjaar, wat ook een stuk lastiger is dan in het sterkste team rijden, hoewel je dan de pech kan hebben dat een ploeggenoot daarvan profiteert maar de voordelen die je ervan hebt zijn vele malen groter dan dat nadeel.
9 februari 2017 19:30
Als het op een sprint aankwam had Boonen met Hushovd en Freire toch ook te duchten tegenstanders lijkt me.
9 februari 2017 19:40
@gelei

Freire reed geen PR en in Vlaanderen nooit top 10 gereden.
Hushovd nooit top 10 in Vlaanderen en maar 4 keer top 10 in Roubaix.

Kristoff en Degenkolb hebben beide al een van die twee monumenten gewonnen.
9 februari 2017 21:37
Klopt maar ze wonnen wel de onthoofde edities waar zowel Boonen als Cancellara afwezig waren en Vanmarcke reeds over zijn vormpiek was.
9 februari 2017 23:36
Ja zo kun je overal wel een draai aan geven.
10 februari 2017 08:37
@Janjanssen,

Inderdaad, leuk he dat wielrennen waarbij iedereen in alles zijn eigen waarheid kan uithalen en waarbij haast niks stellig te zeggen valt.
10 februari 2017 10:09
@geraint

Ja dat is vooral handig als je je kop in het zand wilt steken.
Als iemand wint die je niet verwacht dan noem je het gewoon een gedevalueerd deelnemersveld.
10 maart 2017 17:22
Voor mij speelt het geen rol of Boonen of Sagan wint. Het zijn toevallig mijn 2 idolen. Mijn droom is Sagan en Boonen alleen aankomen op de wielerbaan in Parijs Roubaix. Mijn dag kan dan niet meer stuk.
10 maart 2017 17:40
@denise
Prachtig Denise hoe jij vlak voor het weekend een einde kan maken aan de welbekende wellens nietes discussie, laat ons niet in de steek en een fijn weekend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.