Peter Stetina verruilt de weg voor gravel en endurance mountainbiking

woensdag 6 november 2019 om 17:12
Peter Stetina verruilt de weg voor gravel en endurance mountainbiking

foto: Cor Vos

Peter Stetina zien we komend seizoen niet terug in het WorldTour-circuit. Sterker, om de Amerikaanse klimmer in actie te zien moeten we uitwijken naar onverhard terrein, want hij volgt zijn hart en gaat zich volledig op het gravelracen en endurance mountainbiken richten.

Medio oktober liet Stetina weten dat de Tour of Guangxi zijn laatste wedstrijd zou zijn voor Trek-Segafredo en dat hij al een nieuwe werkgever voor 2020 had. Zijn toekomstplannen bleven toen nog schemerig, maar nu blijkt dat hij zich gaat toeleggen op een carrière in het gravelracen en endurance mountainbiken. Zijn deelname aan de Dirty Kanza-gravelrace eind mei had het vuurtje aangewakkerd, laat hij weten aan Velonews. “Ik was nerveuzer voor Dirty Kanza dan voor de Ronde van Lombardije. Het werd mijn nieuwe passie.”

Hoewel hij een nieuwe weg inslaat, is zijn liefde voor het wielrennen op de weg niet verdwenen, integendeel. “Ik ben nog steeds dol op koersen op de weg en ik had het graag allebei gedaan, maar dat was niet haalbaar. Veel managers van WorldTour-teams staan daar niet voor open. Laten het duidelijk zijn, dit is geen pensioen, maar een overgang. Fysiek sta ik er uitstekend voor. Ik ben gelukkig en nog altijd hongerig, maar ik realiseerde me dat er meer te bereiken is in een andere tak van sport.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.