Philippe Gilbert mist Waalse Pijl en Luik door scheurtje in zijn nier
foto: Sirotti
maandag 17 april 2017 om 10:37

Philippe Gilbert mist Waalse Pijl en Luik door scheurtje in zijn nier

Het voorjaar van Philippe Gilbert zit erop. De Belgisch kampioen van Quick-Step Floors, die gisteren nog de Amstel Gold Race won, heeft een kleine scheur in zijn rechter nier opgelopen bij een valpartij. Hij zal daardoor niet aan de start staan van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Gilbert was tijdens de Amstel Gold Race betrokken bij een valpartij, waarbij hij deze blessure opliep. Desondanks wist hij de finish in Berg en Terblijt als eerste te bereiken. Na alle ceremonies werd in het ziekenhuis een kleine scheur in zijn rechter nier geconstateerd, waarvoor de winnaar van de Ronde van Vlaanderen een week rust moet inlassen.

“Toen ik viel, deed het pijn. Maar toen ik terugkeerde in koers, ging het steeds beter en beter en verdween de pijn”, zegt Gilbert in het persbericht van de ploeg. “Helaas keerde na de finish de pijn terug in mijn onderrug. Met de ploegdokter is besloten om naar het ziekenhuis te gaan voor een check-up. Gelukkig is het niet iets erg. Als alles goed gaat, kan ik over een week weer beginnen met trainen.”

Quick-Step Floors moet ook Julian Alaphilippe al missen in de heuvelklassiekers. Daniel Martin lijkt nu de aangewezen kopman voor de equipe van Lefevere.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
17 april 2017 12:18
@hoekserenner

Dit komt er nog bij en wat? Zoek verder zou ik zeggen.
17 april 2017 12:55
Maar met het missen van Julian en Phil is de kans dat de koers gesloten gaat blijven plots veel groter. Phil en/of Julian vooruit sturen was DE troefkaart van QSF. De rest moest mee. Nu zitten ze met Martin, en dan? Da's wachten tot Ans.
17 april 2017 13:00
QS gaat idd nu tezamen met movistar pogen de boel dicht te houden ja. Gek genoeg hopen dan maar op SKY met het beste non-sprint blok Kwiat/Rosa/Henao.
17 april 2017 13:13
Greg is gewoon de man van het voorjaar in!!! Ok gilbert is ook sterk maar wat GVA heeft gedaan deze voorjaar zie ik niet snel iemand nadoen!! Trouwens als hij gisteren de aansluiting kon realiseren, wie ging hem dan kloppen. Hij heeft de hele voorjaar opgebokst tegen ene sagan, heeft de rvv verloren door een val. Wat heeft gilbert gewonnen, wedstrijden waaraan gva niet meedeed of door een val werd verhinderd.
17 april 2017 13:16
@hoekserenner. Helemaal mee eens. Waar komt dat goede rijden plotseling vandaan?
17 april 2017 13:29
Daar zijn de verdachtmakingen weer, zucht. In zijn hele carrière 0 keer betrapt op het gebruik van doping itt bv de hele rabostal. Misschien speelt net zoals bij een voetballer ook het mentale aspect een rol? Waarom presteert de ene voetballer fantastisch bij de ene club en totaal niet bij de andere? Dat kan ook bij wielrenners toch? Prestatiecontract, Belgische ploeg, weinig verwachtingen, ... . Maarja, laten we maar lekker insinueren.
17 april 2017 13:29
Teveel biertjes gedronken!
17 april 2017 13:57
@ Panter: om je retorische vraag te beantwoorden: Valverde!
Los daarvan: eerder is al overtuigend betoogd dat het er niet toe doet wie 'de beste van het voorjaar' is. De wereldranglijst kan daarbij als scheidsrechter dienen, maar verder vooral je eigen smaak.
Wat vooral op moet vallen? Het ontbreken van de naam van Sagan in alle discussies en rijtjes.....
17 april 2017 13:58
Kijk gewoon naar de feiten: Gilbert had vier ploegen (FDJ, Lotto, BMC, QS) en enkel bij BMC was het minder, onder de verwachting. "Minder" in zijn geval betekent WK, Amstel, BK, 3 ritten in de Vuelta, 2 ritten in de Giro, Brabantse Pijl en de ronde van Peking als grootste zeges, met daarnaast een pak ereplaatsen. In de vier WK's die hij reed tijdens de periode BMC, eindigde hij vier keer top tien.
Nu hij na een probleemloze winter in een goede ploeg 'opnieuw' grote wedstrijden wint, komen de verdachtmakingen plots terug. Dat snap ik echt niet. Als je op je 22e in een 'kleine' ploeg als niet-sprinter zesde wordt in Milaan San-Remo, dan ben je gewoon een toptalent.
17 april 2017 14:13
Verdachtmakingen hebben ontegenzeggelijk ook iets met dr. Ibarguen te maken. Als je je reputatie hoog wil houden moet je niet met zo'n dubieuze man in zee gaan.
17 april 2017 14:16
Erg vervelend voor Gilbert, maar nog een overwinning van hem of gva hoeft er van mij echt niet meer bij.
17 april 2017 14:16
Of hij in Luik ging winnen zullen we nooit weten, maar de kans dat hij ging bijdragen aan een attractief koersverloop is wel zeer groot. Hopen op Kwiatkowski om vroeg te openen dan. Van Valverde of Martin zal het niet komen.
17 april 2017 14:27
@djerkson
Welke raborenner is er gepakt volgens jou? En ja, extreme prestaties in het wielrennen wekken wantrouwen.
17 april 2017 14:44
@fast freddy
Hele tijd goed is verdacht. Een enkel jaar goed is verdacht. Nooit goed en de renner is een loser en moet wat anders gaan doen. Het is eigenlijk nooit goed. Wielrennen is sowieso extreem.
17 april 2017 15:11
@flashke
Verschil met voetbal is dat na een aantal uren op de fiets je de pijn niet voelt dus ook niet kan waarnemen. Wordt een beetje moe van de kritiek op voetballers wat allemaal watjes zijn, wel eens van Neeskens of de Wolf uit R'dam gehoord?
17 april 2017 15:18
Die overwinning was straf ??????????????????
17 april 2017 15:23
Ah het is goed geweest. Sowieso is de Waalse Pijl niet 100% zijn ding en is hij al een aantal jaar dat klimvermogen kwijt dat hij tss pakweg 2009 en 2011 wel had. Focus op Bergen nu.
17 april 2017 15:29
@ Panter Van Avermaet is misschien wel de man van het voorjaar, maar groot is het verschil met Gilbert ook weer niet. Gilbert nam niet deel aan Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix en in de E3-Harelbeke was het verschil tussen beiden toch wel erg klein!
17 april 2017 15:29
@schipperaar
Vaak wordt ook vergeten dat voetballers heel wat trappen moeten (leren) incasseren, om het niet te hebben op de kritische opmerkingen van deze en gene. Kwestie van vooroordeel, zoals bij meer zaken.
17 april 2017 15:57
Dit maakt zijn overwinning extra groots. Maar dat zal een schrale troost zijn.
17 april 2017 16:21
Heel spijtig dit want Phil was de grootste reden dat de koersen attractiever geworden waren.
Hopelijk zien we volgend voor jaar deze Gilbert terug..
17 april 2017 19:32
ongelooflijk dat er mensen zijn die zich afvragen waar het goede rijden bij gilbert vandaan komt. Gilbert is al tien jaar een topper, kijk maar naar de erelijst en je kan zeker niet zeggen dat het een renner van toevalstreffers is...
17 april 2017 22:48
@Panter: wat eenslap relaas. Je bent erg emotioneel betrokken bij GvA's prestaties, dat blijkt. En dat is ook terecht, toprenner, supergozer. Maar! De manier waaróp Phil z'n wedstrijden won was echt fenomenaal. En zoals hier eerder is gezegd, werd Phil niet opgesteld in PR en GW, dat scheelt natuurlijk ook. En dan kom je met het "wat áls"-verhaal over de RvV, tja, als telt niet hè. ;-) Voor mij is Phil dé man van het voorjaar!
17 april 2017 23:15
Je wint geen AMR met een scheurtje in je nier, schei toch uit!
17 april 2017 23:19
Gilbert plaste bloed bij de dopingcontrole werd zojuist even tussen neus en lippen door vermeld. :o

Om te reageren moet je ingelogd zijn.