Philippe Gilbert na missen Tour: “Ik had dit echt niet verwacht”
woensdag 26 juni 2019 om 11:15

Philippe Gilbert na missen Tour: “Ik had dit echt niet verwacht”

Update Philippe Gilbert is dit jaar de grote afwezige in de Tourselectie van Deceuninck-Quick-Step. De winnaar van Parijs-Roubaix viel net buiten de boot en zal daardoor het Grand Départ in eigen land aan zich voorbij moeten laten gaan.

“Het is met grote teleurstelling dat ik moet aankondigen dat ik dit jaar niet deel zal nemen aan de Tour”, schrijft hij op Twitter. “Na mijn valpartij en vroegtijdige vertrek eerder dit jaar was ik erg gemotiveerd om terug te keren. Het zou mijn tiende Tour worden, maar helaas moet ik mijn plannen uitstellen”, aldus Gilbert.

De 36-jarige Gilbert hint met deze opmerking op een deelname aan de Tour van 2020. De routinier heeft een aflopend contract bij Deceuninck-Quick-Step, maar naar verluidt zou de beslissing om hem thuis te laten verdere onderhandelingen richting een contractverlenging niet in de weg staan.

Gilbert zal de komende Tour moeten volgen als toeschouwer. “In de komende weken ben ik de grootste supporters van mijn ploeg”, vervolgt hij. “Ik wens mijn ploeggenoten het beste en ik ben ervan overtuigd dat ze enkele mooie resultaten gaan behalen.”

“Grote ontgoocheling”
Bij de start van Halle-Ingooigem deed Gilbert zijn verhaal tegen de verzamelde pers. “Het is een grote ontgoocheling, maar het is zo. Het is een grote verrassing. Ik had dit echt niet verwacht”, geeft hij aan. “Ik kan er niets aan doen en moet er mee leven. De Tourstart in België was een extra motivatie. Maar het seizoen is nog lang. Er komen nog mooie doelen. Zoals het WK bijvoorbeeld. Dat wordt misschien een van mijn laatste kansen”, geeft hij aan.

Gilbert weet nog niet voor welke ploeg hij volgend jaar zal rijden. “We zullen zien. Ik ben einde contract, maar heb veel contacten. We zullen de komende weken bekijken wat de beste beslissing is.” Hij erkent dat het besluit invloed zal hebben op zijn keuze. “Natuurlijk. Ik zal het sportieve aspect mee laten wegen in mijn beslissing. Zoals ik me vandaag voel, wil ik nog minimaal twee jaar doorgaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.