‘Pieter Weening voor de rechter op verdenking van bedreiging en mishandeling’

vrijdag 25 november 2022 om 09:52
‘Pieter Weening voor de rechter op verdenking van bedreiging en mishandeling’

foto: Cor Vos

Pieter Weening staat vanmiddag voor de politierechter in Leeuwarden, meldt De Telegraaf. De oud-wielrenner wordt volgens het medium verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vrouw en haar broer.

Het incident heeft vorig jaar met kerst plaatsgevonden. Weening zou fysiek geweld hebben gepleegd en een mes getrokken hebben, waarmee hij zijn ex-vrouw en haar broer bedreigd zou hebben. Weening raakte volgens het verhaal zelf gewond aan zijn hoofd.

Weening heeft zelf ook aangifte gedaan tegen de broer van zijn ex-partner, die zelf naar verluidt niet gewond raakte bij de ruzie.

Weenings advocaat Arnout Hurenkamp reageert in De Telegraaf op de aantijgingen: “Ik zal voor vrijspraak pleiten. Mijn cliënt heeft zelf blijvend letsel opgelopen, hij brak de kaak links en rechts in het gezicht. Een geval van noodweer. Het was zeker heftig, rondom deze familiebijeenkomst. Mijn cliënt vroeg aanwezigen weg te gaan. Hij werd daarop echter bij eigen huis geconfronteerd, er werd zelfs een deur ingetrapt, en hij ging in de verdediging. Hij sloeg van zich af.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone