Pim Ronhaar na Europese titel: “Voelde me echt super”
foto: KNWU
zondag 4 november 2018 om 10:46

Pim Ronhaar na Europese titel: “Voelde me echt super”

Pim Ronhaar barstte na de finish van het EK veldrijden voor junioren in snikken uit. De 17-jarige Nederlander had zich zojuist gekroond tot kampioen, na een knappe solo voor eigen volk. “Ik kan het nog altijd niet geloven”, zo sprak hij na afloop tegenover WielerFlits. “Ik voelde me echt super.”

Voor de start ging de meeste aandacht uit naar de Belg Witse Meeussen, die in Bern nog de eerste wereldbeker wist te winnen. Het was echter Ronhaar die Meeussen van de titel wist af te houden. “Witse was de topfavoriet, terwijl er bij mij niet zoveel druk op stond”, aldus de Nederlander.

Ronhaar voelde zich in zijn sas op het snelle en technische parcours. “En dat terwijl ik liever een moddercross heb, maar ik heb gemerkt dat ik technisch heel erg goed kan rijden. Ik kon de bochten supersnel nemen, om vervolgens op de lange stukken door te trekken.”

“Wist dat ik de tegenstand kon lossen”
“Ik wist bovendien in de zandbak telkens vijf seconden te pakken. Hierdoor kon ik op de overige stroken wat recupereren. Ik had echt een superdag. De rest mocht terugkomen: ik wist namelijk dat ik ze met een nieuwe prik weer zou lossen.”

De jonge crosser is uiteraard dolblij met zijn eerste Europese titel. “Het is super dat het lukt. Het EK is heel erg groot. Ik ga eerst even genieten van deze trui!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.