Pinot, Gallopin, Kragh Andersen, Van Hooydonck, Geoghegan Hart
maandag 5 februari 2018 om 20:00

Pinot, Gallopin, Kragh Andersen, Van Hooydonck, Geoghegan Hart

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag berichten we onder andere over Thibaut Pinot, Tony Gallopin en Søren Kragh Andersen.

Bahrein Merida toont interesse in Thibaut Pinot

Ondanks dat het nieuwe seizoen pas net begonnen is, kijkt Bahrein Merida al vooruit naar 2019. De ploeg zou versterkingen willen voor in de grote rondes zodat het over meer opties kan beschikken. In de zoektocht hiernaar is het oog van de ploeg gevallen op Thibaut Pinot, meldt SpazioCiclismo. De Fransman heeft bij zijn huidige ploeg FDJ nog een contract tot het einde van 2018. Hierdoor zou Pinot aan het einde van het jaar over kunnen stappen naar de Bahreinse formatie.


Tony Gallopin richt zich op Parijs-Nice

Parijs-Nice is het volgende doel voor Tony Gallopin. De renner van AG2R La Mondiale won gisteren de Ster van Bessèges en vertelt aan de Franse sportkrant L’Équipe dat hij zich nu richt op de ‘Koers naar de zon’. “Dat is het belangrijkste doel in het eerste gedeelte van het seizoen”, aldus Gallopin. “Direct daarna komen de klassiekers. Het wordt dus een drukke periode. Gallopin denkt dat zijn overstap van Lotto Soudal naar AG2R La Mondiale bij kan dragen in een beter resultaat in de Franse rittenkoers. “Ik zal voor honderd procent ondersteund worden. Bij Lotto Soudal waren er vijf renners mee voor Greipel en zat ik alleen wanneer we in het slotweekend aankwamen.” Parijs-Nice begint op 4 maart. Voordat het zover is, staat Gallopin aanstaande donderdag aan de start van de Franse driedaagse Tour Cycliste International La Provence (2.1).


Søren Kragh Andersen kopman in Oman

Søren Kragh Andersen krijgt bij Sunweb het kopmanschap in de Tour of Oman. De ploeg rekent op Max Walscheid in de sprints. “De eerste en de laatste etappes zijn snelle aankomsten. Deze zijn geschikt voor Max. Etappes twee en drie kennen lastige finales, daar liggen kansen voor Søren”, legt ploegleider Tom Veelers uit. Kragh Andersen won vorig jaar in Oman de derde rit naar Quriyat. Nieuwkomer Edward Theuns maakt in het Midden-Oosten zijn seizoensdebuut voor de ploeg en zal in dienst rijden van de Deen en de Duitser. Daarnaast selecteert Sunweb Roy Curvers, Johannes Fröhlinger, Tom Stamsnijder en Martijn Tusveld. De Tour of Oman (2.HC) begint volgende week dinsdag.


Tao Geoghegan Hart wil grote ronde rijden in 2018

Tao Geoghegan Hart wil in 2018 zijn debuut maken in een grote ronde. De 22-jarige Brit van Sky werd in zijn eerste jaar bij de profs onder meer achtste in de Ronde van Californië. “Ik zou heel graag aan de start willen staan van een grote ronde in 2018”, vertelt hij op de site van zijn ploeg. “Dat is het volgende doel om af te strepen. Ik wil daar ervaring opdoen en laten zien dat ik drie weken lang een goed niveau kan halen.” Daarnaast hoopt hij in kleinere wedstrijden vaker het kopmanschap te mogen dragen. “Ik wil daarnaast naar wedstrijden gaan om deze te winnen en over de benen van een kopman te beschikken in de kleinere wedstrijden die wij rijden. Ik wil een breed scala aan wedstrijden rijden en hopelijk kan ik dat de komende jaren blijven doen, in mijn zoektocht naar waar mijn mogelijkheden liggen.”


Nathan Van Hooydonck maakt programma bekend

Nathan Van Hooydonck liet aan Pro Cycling Stats weten welke wedstrijden hij de komende maanden gaat rijden. De 22-jarige Belgische neo-prof start morgen zijn seizoen in de Dubai Tour. Na de Tour of Oman, rijdt hij in eigen land Omloop Het Nieuwsblad, Nokere Koerse en de Handzame Classic. In Frankrijk rijdt hij de GP de Denain. Vervolgens staan de Tour de Yorkshire, Ronde van Californië en de Hammer Series Limburg op zijn programma.


Reinardt Janse van Rensburg moet NK Missen

Reinardt Janse van Rensburg zal zijn Zuid-Afrikaanse titel niet kunnen verdedigen. De 29-jarige renner van Dimension Data kampt volgens Zuid-Afrikaanse media met een liesblessure. Janse van Rensburg is in oktober geopereerd, maar nog niet volledig hersteld. “Ik had verwacht deel te kunnen nemen, maar vorige maand kreeg ik opnieuw last. Ik heb meer tijd nodig om te herstellen”, geeft hij aan. De wegwedstrijd van het Zuid-Afrikaans kampioenschap staat aanstaande zaterdag op het programma. Woensdag wordt de tijdrit verreden.


NK Namibië

In Namibië hebben ze de nationale kampioenschappen al achter de rug. Martin Freyer won zondag de wegwedstrijd bij de mannen. Namibië’s bekendste renner Dan Craven kwam niet verder dan een derde plaats. Afgelopen vrijdag veroverde Drikus Coetzee al de nationale titel in het tijdrijden.


Jurgen Mettepenningen gaat Ambiancecross organiseren

Jurgen Mettepenningen gaat weer een cross organiseren. De teammanager van Marlux-Bingoal vertelt op de site van de ploeg dat hij de organisatie van de Ambiancecross in Wachtebeke op zich gaat nemen. “Het provinciaal domein Puyenbroeck is de ideale locatie om deze wedstrijd op termijn verder uit te bouwen naar één van de grootste veldritten van ons land”, kondigt hij aan. “En er zit nog een stunt aan te komen die ik later zal bekendmaken”, vertelt Mettepenningen. De Belgische ploegbaas organiseerde in het verleden het Cibel na-Tourcriterium in Sint-Niklaas en de Superprestigecross van Hamme-Zogge. Beide evenementen verkocht hij in 2013 aan Golazo.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2018 20:54
De Ambiancecross, alvast iets om naar uit te kijken
5 februari 2018 21:09
edit wf: laat onzin achterwege
5 februari 2018 21:41
Bahrain heeft Nibali en Pozzovivo die al hebben bewezen een klassement te kunnen rijden in een grote ronde. Ook Izagirre zou het misschien wel aankunnen. Pinot is bij FDJ (zoals het er nu naar uitziet) de onbetwiste AK-kopman in de rondes. Lijkt me voor Pinot dus geen ideale overstap.
5 februari 2018 21:49
gewoon bij FDJ blijven
Prima Focus
Gaat niet lukken
vuelta doen
weten we dat ook weer
heh wat jammer
Goh, verrassing
Veel succes

Stop.
5 februari 2018 23:12
Theuns die in de massasprints moet knechten voor Walscheid?
5 februari 2018 23:13
Nibali en Pozzovivo zijn de dertig ruim gepasseerd. Dus ik snap wel dat Bahrein alvast vooruit kijkt. Of Pinot de juiste man dan is weet ik niet. Het zou best kunnen dat Pinot eens iets heel anders moet proberen misschien. Dat is een risico. Maar wie weet levert het wat op. Ik vind hem nu iets te veel blijven hangen.
5 februari 2018 23:43
Pinot heeft zich als ronde renner nauwelijks ontwikkeld sinds 3de plek tour. Wel als tijdrijder maar dat lijkt ten koste van klimmen zijn gegaan. Iets anders klinkt goed en ook nog buiten frankrijk. Pozzovivo kan ie zo hebben dus kan altijd wel tour of giro rijden. Izzaguire heeft nog veel minder bewezen en nibali is binnen 1-2 jaar te oud. Nibali moet dit seizoen voor wk gaan en volgende voor tirreno vuelta lombardia.
6 februari 2018 11:03
ik heb weer een favoriete wielrenner, heerlijke naam. Drikus Coetzee!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.