Pinot klopt Dumoulin in tijdrit Ronde van Romandië
Foto: Sirotti
vrijdag 29 april 2016 om 17:31

Pinot klopt Dumoulin in tijdrit Ronde van Romandië

Thibaut Pinot heeft in de Ronde van Romandië de individuele tijdrit gewonnen. In de straten van Sion legde de Fransman van FDJ het 15,1 kilometer lange parcours anderhalve seconde sneller af dan Tom Dumoulin. Nairo Quintana blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

De rit tegen de klok kende een spannende start. Bob Jungels, Chris Froome en Jerome Coppel slaagden erin om dezelfde tijd neer te zetten. Omdat Jungels daar minder honderdsten voor nodig had, mocht de Luxemburger op de hotseat plaatsnemen.

29-04-2016 Tour De Romandie; Tappa 03 Sion - Sion; 2016, Giant-alpecin; Dumoulin, Tom; Sion;

Dumoulin komt anderhalve seconde tekort – foto: Sirotti

Zijn tijd werd uit de boeken gereden door Dumoulin. Bij het eerste tussenpunt dook de Limburger al twee seconden onder de tijd van Froome, aan de finish dook hij er met zeven tellen onder. Enkel Pinot slaagde er nog in zijn tijd te verbeteren. Bij de tijdmeting reed hij tien tellen sneller dan Dumoulin. Aan de finish was daar nog anderhalve seconde van over.

Klassementsleider Quintana hield goed stand. Hij werd zesde en rijdt ook morgen tijdens de koninginnenrit in de leiderstrui. Dumoulin schuift door zijn tweede plek door naar de vijfde plek in het algemeen klassement. De Ronde van Romandië duurt nog tot en met zondag.

29-04-2016 Tour De Romandie; Tappa 03 Sion - Sion; 2016, Movistar; Quintana Rojas Nairo, Alexander; Sion;

Quintana breidt zijn voorsprong uit – foto: Sirotti

RIDE Magazine
90 Reacties
Sorteer op:
29 april 2016 23:21
Wat was er met Uran aan de hand? Stond toch met redelijke ambitie aan de start.
29 april 2016 23:57
Pinot een tijdritspecialist, het moet niet gekker worden.
Net zoiets als van Armstrong een klimmer maken.
30 april 2016 00:03
@jan jansen. Tijdritspecialist is inderdaad iets te veel van het goede.
Maar hij rijdt dit jaar uitmuntende tijdritten en acteert als zeer goede klimmer. Daarbij zijbn ambities en aanvalslust en met een beetje ploeg is dit een toekomstige rondewinnaar en dan liefst de Tour natuurlijk. Zou heel goed zijn voor het wielrennen
30 april 2016 00:05
Gaat de pinot discussie nog steeds door ja?

Pinot was altijd al een renner met een goede klim en een redelijke tijdrit. Daarbjn is hij jong en heeft hij veel talent. Jonge renners met veel talent ontwikkelen zich. Dat is wat ze doen, ze worden (vlot) beter. Dus ook Pinot. Daar komt nog eens bij dat FDJ heel duidelijk aan de tijdrit heeft gewerkt. Als je de boel een beetje volgt zie je dat niet alleen meerdere individuele renners beter zijn geworden maar ze hebben ook in ploegentijdritten dit jaar een hele stap gezet.

Al met al dus niet zo plotseling als sommigen doen voorkomen. Daarbij is het ook geen PCM waar de renner met het hoogste TT altijd wint.

Voor wie dit alles nog steeds wil negeren verwijs ik naar de TT van Kruijswijk in de giro vorig jaar. Ik hoor graag je mening.
30 april 2016 00:05
Mooi dat Pinot zich als all-rounder weet te profileren, goed voor de tour en Frankrijk ook !
Ik schrijf hem bij in het rijtje Froome, contador, Quitana, regelrechte kanshebber !
30 april 2016 00:07
Tijdritspecialist is momenteel zeker nog teveel van het goede.
Maar gezien zijn uitstekende tijdritten dit jaar en hoe hij al jaren acteert in het klimmen tezamen met zijn ambities en aanvalslust is dit een toekomstige winnaar van een grote ronde. Liefst de Tour natuurlijk wat goed zou zijn voor het wielrennen.
Prachtige renner waar de wielerwereld trots op mag zijn.

edit. eigenlijk een dubbelpost omdat site niet helemaal meewerkte?
30 april 2016 00:33
Toch vind ik het een vreemde zaak , tegenwoordig wordt het zo gesteld dat als je je gaat toeleggen op het tijdrijden je enorme progressie kunt doormaken enzomaar met de specialisten meedoen. Het komt ongeloofwaardig over.
30 april 2016 07:20
Eens met jansen, kijk Nasibal het lijkt mij volkomen gerechtvaardigd dat iemand met enige scepsis naar bepaalde prestaties van een sporter kijkt. Dat komt mede door wat het verleden heeft opgeleverd en het heden levert. Het lijkt mij duidelijk dat er bij vele volgers een soort blindheid voor dit soort zaken optreed. Dat vind ik meer bezwaarlijk dan dat iemand twijfel uit.
30 april 2016 08:21
Als je naar de twee foto's kijkt van Dumoulin en Pinot hoe ze op de fiets zitten, dan zeg ik meteen : dit resultaat kan niet. Pinot zit als een stuk hout op zijn fiets en dan toch winnen.
30 april 2016 08:34
.
30 april 2016 09:42
Die Pinot gaat echt een grote worden, voor zover hij dat al niet is natuurlijk. Wordt ieder jaar sterker en completer.
30 april 2016 10:23
pinot zijn hoofd snijdt beter door de lucht , omdat tom geen vizier heeft.
30 april 2016 11:57
Pinot is allang een hele grote. Niet alleen omdat hij het podium al eens gehaald heeft maar nu naast zijn berggeitschap ook nog eens tot de beste tijdrijders behoort. Ook vond ik zijn afgelopen tour, met allereerst de deceptie en hoon en vervolgens weken achtereen op eerherstel en een etappe jagen, bijzonder goed en leerzaam.
30 april 2016 12:21
@Jan Janssen

Quote:
Toch vind ik het een vreemde zaak , tegenwoordig wordt het zo gesteld dat als je je gaat toeleggen op het tijdrijden je enorme progressie kunt doormaken enzomaar met de specialisten meedoen. Het komt ongeloofwaardig over


Tijdrijden is tot op heden bij heel veel renners/ploegen een ondergeschoven kindje geweest. Het kost ook flink wat tijd en geld om écht te investeren in het tijdrijden. Renners met talent die zich er wél op toeleggen worden dan al snel als specialisten gezien. Dat andere renners met talent enorme stappen kunnen maken wanneer zij zich er ook op toe gaan leggen en dus 'met deze specialisten mee kunnen' is dan helemaal niet zo vreemd als jij doet voorkomen. Laat Pinot (en FDJ) nou nét zo'n voorbeeld zijn. Daarbij gaat het hier om 1 tijdrit. Wat vroeg om te stellen dat Pinot structureel 'met de specialisten mee kan', niet?

@ Sunrider
Quote:
kijk Nasibal het lijkt mij volkomen gerechtvaardigd dat iemand met enige scepsis naar bepaalde prestaties van een sporter kijkt. Dat komt mede door wat het verleden heeft opgeleverd en het heden levert

Waarom? Ik snap je link naar het verleden wel, maar moet je daar maar in blijven hangen? Twijfel is ok, maar geef je automatisch het voordeel of het nadeel? Nee, het is wel volkomen gerechtvaardigd dat je niet begríjpt waarom een renner een bepaalde prestatie neerzet. Dat kan, en is geen probleem. Anderen geven je graag verschillende mogelijke verklaringen, als je daar voor open staat

Quote:
et lijkt mij duidelijk dat er bij vele volgers een soort blindheid voor dit soort zaken optreed. Dat vind ik meer bezwaarlijk dan dat iemand twijfel uit.
De enige blindheid die ik zie op dit forum is de blindheid voor mogelijke ándere verklaringen naast doping. Dát is bezwaarlijk. Iemand zet een hele mooie prestatie neer, "wij" begrijpen niet 1,2,3 hoe dat kan en de sporter is gelijk verdacht. Maar bij wie ligt de fout? Bij de renner die ons verrast of bij 'onze' bekrompen gedachtegang? Over je kop in het zand steken gesproken...
30 april 2016 12:48
'kijk Nasibal het lijkt mij volkomen gerechtvaardigd dat iemand met enige scepsis naar bepaalde prestaties van een sporter kijkt. Dat komt mede door wat het verleden heeft opgeleverd en het heden levert'

Ik verwonder me dan ook de purperen blafhik over het feit dat zo'n tijdrijder als Dumoulin ineens bijna de vuelta wint en in een klimtijdrit zich met de beste klimmers meet. Ik zag nog net een paar foto's ervan en dacht meteen : dit resultaat kan niet, hij rijdt vierkant omhoog en gaat toch nog bijna even hard.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.