Ploegen met zeven renners in Ronde van Polen
foto: Ilario Biondi/ATCommunication©/2015
woensdag 21 juni 2017 om 12:35

Ploegen met zeven renners in Ronde van Polen

De Ronde van Polen heeft het aantal renners per ploeg verminderd van acht naar zeven. Dat maakt de organisatie bekend in een persbericht. “Het draagt bij aan het garanderen van een betere veiligheid in de wedstrijd”, zegt algemeen directeur Czeslaw Lang.

“Daarnaast speelt het een significante rol om de koers spannender te maken”, geeft Lang aan. “Bijvoorbeeld, met een renner minder in elk team, zou het moeilijker kunnen worden om het peloton te controleren en om de aanvallers terug te pakken.”

“Naast ons zijn ook organisatoren van andere WorldTour-wedstrijden in deze richting aan het bewegen”, zegt de koersdirecteur, die trots is dat zijn Ronde van Polen openstaat voor vernieuwingen en experimenten. “In 2013 hebben wij een pilot uitgevoerd met de UCI, waar zes renners aan de start stonden. Ik heb altijd gezegd dat het essentieel is om alles te evalueren en om alles te proberen wat kan bijdragen aan de veiligheid van de renners en wat kan onze sport spectaculairder maakt.”

Het aantal startende ploegen (18 WorldTour en 4 wildcards) blijft gelijk, waardoor tussen 29 juli en 4 augustus 154 renners aan de Poolse rittenkoers zullen beginnen. Vorig jaar ging de eindzege naar Tim Wellens.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
21 juni 2017 12:58
Zolang je de weg vol gooit met motoren en auto's heeft het natuurlijk geen enkele zin om het aantal renners in het peloton te verminderen.
En, naar mijn mening, zal het ook niet helpen om de koers spannender te maken.
21 juni 2017 13:23
Update: De organisatie heeft de beslissing direct teruggedraaid naar aanleiding van de mening van OscarV. Ze zien bij nader inzien toch in dat hij volledig gelijkt heeft.
21 juni 2017 13:37
Zorgwekkende ontwikkeling die het wielerennen nog minder leuk maakt. Helaas vrees ik dat het meer en meer die kant op zal gaan.
21 juni 2017 13:39
Denk dat de meeste ploegen tevreden zijn als ze al 7 renners bij elkaar kunnen krijgen in de overvolle kalender....slim ingespeeld van de Polen en een'veiligheid' praatje gaat er deze dagen in als zoete koek....
21 juni 2017 13:58
De koersen dit jaar met 9 renners waren tot nu toe saai, willen ze zeggen?
21 juni 2017 14:41
Mogen ze dat zelf besluiten dan of heeft de UCI hier toestemming voor gegeven. Toen de ASO op eigen houtje het aantal deelnemers voor de Tour wou aanpassen was de UCI er bij de kippen bij om hier een houtje voor te steken. Maar eens met de meeste hierboven dat ik de argumenten niet sterk vindt.
21 juni 2017 14:55
Czeslaw Lang, al lang niet meer van gehoord. Eerste professional uit het Oostblok meen ik en goeie knecht in de jaren '80. Maar dat even geheel terzijde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.