donderdag 6 juli 2023 om 20:09

Ploegleider Pogacar: “Wisten dat er een aanval zou komen op Tourmalet”

Video Een jubelstemming bij UAE Team Emirates. Ritzege gepakt, de achterstand op Jonas Vingegaard gehalveerd en de overige favorieten gelost. Een topdag dus voor Tadej Pogacar en kompanen. En dat uitgerekend een dag nadat door velen de Tourzege al aan Vingegaard was gegeven. “Hij is mentaal heel sterk en ik weet dat hij nooit opgeeft”, aldus een blije Andrej Hauptman tegen de verzamelde pers, waaronder WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In het gesprek wordt er ook nog even ingegaan op de vijfde etappe, waarin Pogacar het wiel van Vingegaard niet kon houden. “Ik denk niet dat Tadej gisteren een slechte dag had, ik denk dat Jonas Vingegaard juist een superdag had. Vandaag zei Tadej dat hij zich goed voelde, dus hoefden we niet bang te zijn. Hij is mentaal heel sterk en ik weet dat hij nooit opgeeft. Het is een geweldige coureur waar we alles van kunnen verwachten. Vandaag was hij geweldig en we zijn heel blij dat hij heeft gewonnen”, klinkt het.

Hauptman geeft verder aan dat hij de putsch van Jumbo-Visma wel zag aankomen: “We wisten dat er een aanval zou komen op de Tourmalet. We wisten dat we klaar moesten zijn om te volgen. Op de slotklim had Tadej goede benen en kon hij winnen. Dat is fantastisch. Het duurt nog even voordat we aan de derde week toe zijn. Maar ik ben er zeker van dat het een groot gevecht wordt tot in Parijs. We moeten iedere dag scherp blijven, want het kleinste foutje kan minuten achterstand opleveren. “

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.