Podcast: Het wielerseizoen is begonnen, uurrecord & Astana
maandag 2 maart 2015 om 17:00

Podcast: Het wielerseizoen is begonnen, uurrecord & Astana

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast. Afgelopen weekend waren we aanwezig bij Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, blikken we terug op de uurrecordpoging van Thomas Dekker en wat is eigenlijk de stand van zaken rond Astana?

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggever Maxim Horsselsis hieronder te beluisteren via Soundcloud.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2015 23:50
Nou RV, wat houd je tegen, ff skypen samen en op soundcloud posten. ;)
3 maart 2015 00:18
Ik ben in ieder geval wel handig met Logic-Express dus kan de sound wel wat opkrikken of er een schimmig Kazachs strijkkwartet onderzetten… Wie weet!
3 maart 2015 01:29
op zich mooi idee hoor die podcast, maar kan er misschien ook een transscript worden gepost? in mijn werk kan ik wel (veel) lezen, maar niet luisteren naar dit soort initiatieven.
3 maart 2015 08:00
na mijn verwijzing naar Radio Bergeijk nu mijn serieuze reactie over de podcast van deze week:
ik vind het trouwens al een stuk beter dan vorige week. de interviews voegen enorm veel toe, en ik begin al te wennen aan Emile en Maxim.
het eerste stuk over Dekker is veel te lang, en beslaat bijna een derde van de podcast. daarna wordt het wat meer gebalanceerd. hilarisch vond ik: 'wat mij verder nog opviel deze week, het gedoe over Astana'. alsof het een klein akkefietje betreft.
verder zie ik dat er vragen zijn om flitsers bij de podcast te betrekken, maar van mij hoeft dat niet. zelf zie ik mij zeker niet in de podcast, ik denk niet dat ik het beter zou kunnen.
anyway, ga zo door!
3 maart 2015 14:19
Leuk zo even op de achtergrond terwijl ik wat (routine)werk zit te doen. Het is wel goeddeels 'old news' dat de revue passeert, maar met het huidige weer buiten helpen alle beetjes het fietsen top of mind te houden. Toch wel een leuke extra die podcast, guys.
3 maart 2015 15:43
Quote:
Ik weet niet in hoeverre jullie openstaan voor ideeën (er wordt iig tot nu toe nooit op gereageerd, misschien logisch)...


Deze vraag prangt ook wel wat bij mij. Zeker in het topic 'nieuw jasje' liggen heel wat vragen te wachten op antwoord. Eenvoudige vragen worden door elbosco en consorten vaak vlot bij de kraag gevat, maar inhoudelijke kwesties vergen meer tijd naar het schijnt.

Deze podcast absoluut een stuk sterker dan de eerste. Het blijft niet mijn eerste keuze, toch hebben jullie me een kwartier weten te boeien en dat mag je zeker als compliment beschouwen.
3 maart 2015 17:21
Ik volg deze site nu toch al jaren en vind het leuk om de vernieuwingen te zien. Jullie hebben de site erg mooi ontwikkeld en gaan steeds een stap verder. Het is een zeer mooi project. Ook met die interviews, geeft ons als site bezoeker toch behoorlijk veel extra en aantrekkelijke informatie.

Ik heb niet altijd tijd om het wielernieuws volledig up-to date te volgen, daarom is zo'n podcast als deze zeer leuk, omdat het wat sommige nieuws items betreft toch om wat meer aanvullende informatie gaat.

Natuurlijk zijn er nog wat verbeterpuntjes, zoals bijvoorbeeld het geluidsvolume meer gelijk maken, maar dat zal de komende weken/maanden vanzelf beter gaan. Ga gewoon lekker zo door!

Aan de luistercijfers te zien wordt het in ieder geval door genoeg mensen beluisterd.
3 maart 2015 17:25
Ik vond deze podcast ook veel beter dan de vorige, de wisselwerking tussen beide werkt al beter. Als opbouwende kritiek:
Misschien is een youtubefilmpje in plaats van een podcast wel mooi, zo bereik je een groter publiek. Daarnaast zou het mooi zijn als de podcast een aantal extra dingen zou brengen in het verlengstuk van het geplaatste nieuws. Nu nemen jullie het nieuws eerder door. Ik vind het wel een mooi initiatief, wat zeker potentie heeft.
4 maart 2015 18:05
Er zit toch nog steeds een sterk amateuristisch geurtje aan. Kan de vragensteller misschien al eens beginnen met het nalezen van de wedstrijdnamen? "Omloop van het Nieuwsblad", "Strada Bianchi"...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.