Podcast: Ophef in de Vuelta en Sam Oomen naar BMC?

dinsdag 25 augustus 2015 om 09:30
Podcast: Ophef in de Vuelta en Sam Oomen naar BMC?

WielerFlits bespreekt elke week het laatste en opmerkelijkste wielernieuws in de WielerFlits Podcast.

Aflevering 22: In de Ronde van Spanje is ophef ontstaan over de diskwalificatie van Vincenzo Nibali. In de podcast een discussie over dit voorval. Is harder optreden van de jury de oplossing tegen hangen aan de auto? En ondertussen rijden de beste beloften in Frankrijk de Tour de l’Avenir. Eén van de deelnemers is Sam Oomen en die geniet de belangstelling van verschillende WorldTour teams.

De podcast met freelance journalist en wielerliefhebber Emile Vaessen en WielerFlits-verslaggevers Youri IJnsen en Maxim Horssels is hieronder te beluisteren via Soundcloud.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (21,4 MB). Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Wielerfan1987 25 augustus 2015 om 10:26

Oomen naar BMC???? Dat mag ik toch niet hopen, die jongen raakt daar helemaal ondeegesneeuwd door jong overbetaald talent uit allerlei landen….
Bovendien heeft hij daar niet slechts een kopman of vier waar men van hem verwacht dat hij voor zal rijden, maar al reeds een stuk of 10 a 12.

Beter zou hij nog een jaartje bij Rabo blijven en daarna naar LottoNL overstappen.. met dit jaar of volgend jaar het vertrek van Ten Dam zal Oomen hier nog slechts Kruijswijk, Kelderman en Gesink voor zich in de klimmende rangorde vinden.

xistnc 25 augustus 2015 om 10:44

BMC rijdt een prima programma buiten de WT-koersen en in die ploeg winnen ook mannen als Küng, Dillier, Hermans en Zabel hun wedstrijden. Het overschot aan kopmannen betekent hooguit dat er altijd voor een prijs gereden kan worden en dat kan geen kwaad. Bovendien een ploeg waarbij 10k meer of minder salaris het verschil niet zal maken.

burgyv 25 augustus 2015 om 11:21

Ik kan me goed voorstellen als Oomen graag voor Lotto Jumbo of Giant zou willen rijden. Maar als hij in is voor een avontuur is BMC natuurlijk een droomploeg. Zeer sterk team waar hij kansen heeft om zijn tijdrit flink te verbeteren. En voldoende kansen op vrije rol voor klassement in 2.1 en exotische 2.HC koersen. (Klimmers Porte, Dennis, vGarderen, Hermans, Caruso en Sanchez zullen toch vooral rijden in worldtour en Amerika. Enige jonge klimmer in de ploeg is Senni)

LyndaLid 25 augustus 2015 om 11:24

Zó veel kopmannen waar de hele ploeg voor rijdt hebben ze toch niet bij BMC? Porte en Van Garderen in de grote rondes, en Gilbert en Van Avermaet in de klassiekers. Er zit wat talent achter dat in de hierarchie inderdaad wel voor Oomen zal staan, maar dat mag ook wel als je net je overstap gemaakt hebt toch?

Smit83 25 augustus 2015 om 11:33

BMC lijkt me juist ideaal voor Oomen inderdaad. Het eerste jaar is een mooi programma en leren van ervaren ploeggenoten in een stabiel team veel belangrijker dan direct moeten presteren als kopman. Daarnaast is het voor zijn tijdrit super.

Omhoog73 25 augustus 2015 om 12:03

BMC rijdt overal en op vele plekken te gelijk, door de brede selectie. Daarnaast optimale begeleiding, zal zeggen genoeg kans voor Sammy om door te groeien daar!

LinusGerdemann 25 augustus 2015 om 12:04

Giant lijkt me een ideale ploeg. Gaan heel verstandig om met jonge renners.Zie ook vorig jaar toen ze Barguil gewoon nog een keer de Vuelta ipv Tour lieten rrijden. Dat hij zelfs overweegt nog een jaar belofte te willen zijn is helemaal een goed teken. Dan laat je de kop niet gek maken. En waarom ook niet. Hij is net 20. K zou t zeker niet verkeerd vinden als hij nog een jaar daar blijft waar hij nu zit.

kelderfan 25 augustus 2015 om 13:21

Opmerkelijk, dat zij niet weten of er met TLJ wordt gesproken.
Als wij steeds roepen, dat zo’n jong talent nog moet rijpen en bijleren en de Belgische talenten gewoon wel de stap gaan maken, dan kun je verwachten, dat rijke ploegen gewoon de krenten uit de Nederlandse pap plukken.

west 25 augustus 2015 om 13:55

@Linus
Gaat Giant altijd verstandig om met jongeren? Ze hebben ook de gevalletjes Olivier en Peterson gehad. Twee jongens die er gelijk helemaal klaar mee waren….

LinusGerdemann 25 augustus 2015 om 14:08

@west bij Olivier lag het meer aan hemzelf. Die jongen wilde meer in het leven bereiken dan alleen tosporter zijn. En Peterson is toch in geen geval een talent in de orde van Dumoulin Barguil? Die had al drie jaar Garmin erop zitten.

SCIC 25 augustus 2015 om 15:28

Als TLJ nog een beetje wil meedoen zullen toch moeten proberen talenten als Oomen en Van der Poel binnen te hengelen.

xistnc 25 augustus 2015 om 15:32

De Ludvigssons komen ook nergens bij Giant, dat geldt ook voor Arndt en die Amerikaanse jongens. Nee, ik kan me echt niet voorstellen dat hij omwille van goede begeleiding voor Giant zal kiezen.

ghostwriter 25 augustus 2015 om 19:18

Het zou prachtig zijn als Oomen een paar jaar bij een echte topploeg als BMC of Sky gaat rijden. In zijn eerste jaren als prof hoeft hij toch nog geen kopman te zijn. Bij BMC en Sky zou hij een optimale begeleiding krijgen. Dan kan hij daarna als hij daar niet doorbreekt als kopman de stap naar een kleinere WT ploeg (als LottoNL) maken.

wielrenner 26 augustus 2015 om 14:24

@linusg
Ik ken Olivier persoonlijk, wil je a.u.b geen onzin over hem vertellen!

wielrenner 26 augustus 2015 om 14:26

@SCIC
TLJ is uit de gratie aan het raken, Van Dongen is er kennelijk ook helemaal klaar mee om jongens naar deze ploeg door te sturen. Eerst een refreshment wat de ploegleiders betreft!

xistnc 26 augustus 2015 om 14:35

@wielrenner
Er is al jarenlang geen directe link meer tussen Rabo-development en de opvolgers van de Rabo-profploeg. Je doet alsof je van de hoed en de rand weet, maar je roeptoetert een hoop onderbuikse borrelpraat.

LottoNL moet op een andere manier omgaan met financiële beslissingen dan in het verleden het geval was. Geld als gouden glijmiddel, die periode is voorbij. Dat is allemaal relatief, zoals al decennialang gebruikelijk is dat Franse talenten kiezen voor de ploeg waarbij ze net een paar Franken extra krijgen, wat het ene jaar een andere ploeg is dan het andere jaar.

De qua budget neerwaartse koers van Rabello zorgt voor teleurstellingen, zowel binnen als buiten de ploeg. Dus worden makkelijker dan voorheen andere opties overwogen. Dat wordt allemaal nogal emotioneel benaderd, zoals hier ook door ‘wielrenner’, maar dat is nu eenmaal zoals het gaat. Ratio en logica, niks meer en niks minder.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.