Poels dicht bij contractverlenging: “Hopelijk staan voor de Tour de handtekeningen”
Foto: Sirotto
zaterdag 11 juni 2016 om 09:52

Poels dicht bij contractverlenging: “Hopelijk staan voor de Tour de handtekeningen”

Wout Poels staat op het punt om zijn contract bij Sky te verlengen. Dat laat hij weten aan AD Sportwereld. “Er is interesse genoeg na Luik. Maar ik heb helemaal niet de intentie om te veranderen. Hopelijk blijf ik gewoon bij Sky en staan voor de Tour al de handtekeningen. Dat geeft rust.”

Het huidige contract van de 28-jarige Limburger loopt aan het eind van het seizoen af. Dit voorjaar gaf hij al aan een langer verblijf bij de Britse formatie wel te zien zitten. Dat Poels in sommige wedstrijden zijn eigen ambities even opzij moet zetten, neemt hij voor lief. “Ik weet dat het lastig wordt om hier echt zekerheid over het kopmanschap in een grote ronde te krijgen, maar dat risico pak ik dan maar. Mocht ik ergens aan de leiding komen, dan kan ik wel op deze ploeg bouwen.”

Froome: “Zie graag dat Wout blijft”
Ook kopman Chris Froome ziet graag dat Poels zijn krabbel zet onder een nieuwe verbintenis. “Wout is een van de sleutelrenners in onze ploeg in de bergritten”, vertelde de Brit aan De Telegraaf nadat hij gisteren de leiderstrui had gegrepen in het Critérium du Dauphiné.

“Zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik is het bewijs dat hij opnieuw beter is geworden. Daarom verwacht ik dat hij binnen de ploeg andermaal een heel belangrijke rol in de komende Tour gaat vervullen. Over zijn contractverlenging ga ik niet, maar ik hoop dat Wout blijft.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2016 10:02
Heel mooi voor Wout, hoop ook erg dat hij blijft!
11 juni 2016 10:06
Nog even een sprintje trekken dan.
11 juni 2016 10:14
Deze man wint een grote ronde.
11 juni 2016 10:17
Als hij bij Sky blijft zal het aleszins nooit de Tour worden.
11 juni 2016 10:33
Wat was er gisteren met Wout aan de hand?
11 juni 2016 10:45
Ja Froome wil zo een goeie knecht niet kwijt. Was leuk geweest als Froome had geopperd dat Wout ook wel eens voor eigen kansen zou mogen gaan.
11 juni 2016 10:46
Een grote ronde winnen? Ik kan minstens 20 renners opnoemen die nu rondrijden die ik een grotere kans toedicht een ronde te winnen, maar ja, misschien kan het... Een prachtrenner en mens is het sowieso. :-)
11 juni 2016 10:50
@Scibby
Ik neem aan dat dit ook wel zwart op wit zal staan voor volgend seizoen. Anders ga je niet bijtekenen. Ik denk dat hij in de Vuelta al voor eigen kansen mag gaan.
11 juni 2016 10:53
@arnes.
Hij zat er nog vrij lang bij maar ik denk dat die zich toen heeft laten terugzakken.Om zich te sparen voor vandaag en morgen
11 juni 2016 11:33
Hij heeft een betere en krachtiger bouw dan Froome, lbl zal froome nooit winnen,
Wout de Tour wel als ie erin gelooft.
11 juni 2016 12:02
Ik vind dat toch altijd een beetje treurig van die nederlandse kranten die bij internationale toprenners over nederlanders naar complimenten gaan vissen.

ik denk dat poels hier goed aan doet. Wielrennen is geen wiskunde. Het gaat een keer gebeuren dat de kopman in de ploeg valt of ziek wordt en dan liggen er zeker kansen voor wout!
11 juni 2016 12:07
Poels zal nooit kopman zijn in een grote ronde bij sky...ze hebbe froome, thomas, landa en proberen nu ook rosa in te lijven als kopman voor de rondes dus dat zegt wel genoeg denk ik.
11 juni 2016 12:12
@Nibs
Thomas, Landa en zelfs Rosa hebben nog nooit, maar dan ook nooit bewezen dat ze 3 weken lang kopman kunnen zijn in een grote ronde. Dus ik neem aan dat ze niet bepaalt de voorkeur voor het kopmanschap hebben op Poels.
11 juni 2016 12:21
Giro heeft vaste kopman met landa, de tour met froome en vuelta is ook voor froome de laatste jaren. Dus waar dan?
Landa stond als knecht wel op giro podium dus die heeft al meer bewezen dan poels en thomas ligt in de bovenste schuif bij brailsford. Rosa is louter op potentieel en dat zou wel eens een goeie gok kunnen zijn.
Wat is poels beste resultaat in een gt?
11 juni 2016 12:23
Nogmaals, niemand heeft op Froome na iets bewezen in een grote ronde als kopman dus hoe kom je erbij dat alles vast ligt? Landa als knecht op het podium ja, maar als kopman is een ander verhaal. Nog nooit bewezen de druk aan te kunnen.
Heb je de Vuelta gekeken vorig jaar? Iedereen van Sky mocht daar doen wat hij wou zelfs met de aanwezigheid van Froome.
11 juni 2016 12:25
Wmb zit Poels gewoon goed bij Sky. Tot nu toe blijft hij in grote rondes wisselvallig presteren, waardoor ik niet begrijp dat zoveel mensen hem kansen toedichten om een grote ronde te winnen. Hij moet het eerst maar eens bewijzen in kortere WT-etappekoersen. Daarnaast ben ik benieuwd hoe hij zich zal blijven ontwikkelen in eendagskoersen. Zijn winst in LBL is tot nu toe het sportmoment van het jaar voor mij.
11 juni 2016 12:30
Tja ik zie echt niet wat poels meer bewezen heeft dan de anderen. Hij is luxeknecht voor froome nu en dat is waar sky hem voor gebruikt.
Als ik mij niet vergis heeft zelfs nieve al meer bewezen in een gt dan poels.
11 juni 2016 12:32
'Ik vind dat toch altijd een beetje treurig van die nederlandse kranten die bij internationale toprenners over nederlanders naar complimenten gaan vissen'

Hemeltergend inderdaad, overigens is die gast Lieven van Sporza daar de absolute meester in mbt Vlaemen.
11 juni 2016 12:35
Hij zou beter w achten met tekenen tot na de tour en naast knechten ook zelf dicht voor het klassement gaan. Vaak haken kechten af na gedane arbeid terwijl ze best nog meekunnen, de enige manier om hardheid op te doen.
11 juni 2016 12:35
'Giro heeft vaste kopman met landa'

Hmmmmmmmmmmmmnee. Landa stond daar als Astana - man en dit jaar moest hij opgeven, lijkt me nou niet echt een vaste waarde. Poels moet voor aankomend jaar anders een seizoen giro-vuelta bedingen, daar lijkt het me eens hoog tijd voor.
11 juni 2016 12:44
Schipperaar, aanhaken? Het lijkt me niet dat ze dat bij Sky gaan waarderen als Wout zijn krachten een dag later weer 100% nodig heeft om Froomie goed in de race te houden....
11 juni 2016 12:50
Waarom van goede renners altijd gt winnaars willen maken ik snap het echt niet.
Als je zijn palmares bekijkt zie je dat het een goeie stagehunter en man voor kleine rondes is.
11 juni 2016 12:53
Als Poels zeker kopman wil zijn in grote rondes, moet hij vertrekken.
Bij Sky zijn er voor elke grote ronde 2 andere kandidaten voor het kopmanschap.
Men weet maar al te goed dat Poels de enige dag super is en de volgende bergrit een pak minder.
11 juni 2016 12:54
Ik heb hier al vaak gelezen hoe goed Wout Poels eigenlijk wel niet is......Verwacht dat hij er goed op vooruit gaat.....En dat hij ook de garantie krijgt dat Froome volgend jaar de meesterknecht in de tour is voor Poels
11 juni 2016 12:56
@abraham
Door het beulswerk traint een knecht meer dan zijn kopman. Poels geloofde ook niet in LBl,totdat zijn ploegleider zei dat ie kon winnen.
Onze Hollandse jongens zijn vaak nog veel te bescheiden en laten zich te makkelijk de kaas vh brood eten, Beetje sluwheid en poker zou geen kwaad kunnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.