Poels dicht bij contractverlenging: “Hopelijk staan voor de Tour de handtekeningen”
Foto: Sirotto
zaterdag 11 juni 2016 om 09:52

Poels dicht bij contractverlenging: “Hopelijk staan voor de Tour de handtekeningen”

Wout Poels staat op het punt om zijn contract bij Sky te verlengen. Dat laat hij weten aan AD Sportwereld. “Er is interesse genoeg na Luik. Maar ik heb helemaal niet de intentie om te veranderen. Hopelijk blijf ik gewoon bij Sky en staan voor de Tour al de handtekeningen. Dat geeft rust.”

Het huidige contract van de 28-jarige Limburger loopt aan het eind van het seizoen af. Dit voorjaar gaf hij al aan een langer verblijf bij de Britse formatie wel te zien zitten. Dat Poels in sommige wedstrijden zijn eigen ambities even opzij moet zetten, neemt hij voor lief. “Ik weet dat het lastig wordt om hier echt zekerheid over het kopmanschap in een grote ronde te krijgen, maar dat risico pak ik dan maar. Mocht ik ergens aan de leiding komen, dan kan ik wel op deze ploeg bouwen.”

Froome: “Zie graag dat Wout blijft”
Ook kopman Chris Froome ziet graag dat Poels zijn krabbel zet onder een nieuwe verbintenis. “Wout is een van de sleutelrenners in onze ploeg in de bergritten”, vertelde de Brit aan De Telegraaf nadat hij gisteren de leiderstrui had gegrepen in het Critérium du Dauphiné.

“Zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik is het bewijs dat hij opnieuw beter is geworden. Daarom verwacht ik dat hij binnen de ploeg andermaal een heel belangrijke rol in de komende Tour gaat vervullen. Over zijn contractverlenging ga ik niet, maar ik hoop dat Wout blijft.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2016 12:56
Het is juist 1 van de grote wapens van SKY dat knechten 1 of meerdere dagen de bus pakken om even later weer als Froome's voorversneller op te dagen, Poels en Thomas deden dat afgelopen tour ijzingwekkend goed. Als Deze 2 lieden elke etappe proberen zo kort mogelijk te rijden is dat goed nieuws voor de concurrentie en daarnaast gegarandeerde schrammen op de kop en een platte voorknar van Brailford's door krabben erop resp. tegen een muur slaan ervan. Misschien spoelen ze zelfs LA-Bruyneel-stijl hun portie Ketonen door de plee, ik sluit niets uit.

En hoe moet Poels sluw pokeren in de tour ? Zeggen van 'nee Chris, ik heb er de kracht nu niet voor!' om vervolgens 2 bochten later een demarrage te plaatsen ?
11 juni 2016 13:13
@rv
Klaar voor het weekend? Eerste mosselen zijn gearriveerd, nog niet de echte, hangjongeren.
11 juni 2016 14:10
Ik zou Poels graag een keer als kopman met één of twee goede klimknechten de Vuelta zien rijden. Tot nu toe had hij in grote rondes altijd wel een slechte dag maar hij is bij Sky duidelijk sterker geworden. Ik denk dat hij als alles mee zit een podiumkandidaat is voor de Vuelta.
11 juni 2016 14:36
Poels mag blij zijn als hij de Vuelta eens voor zichzelf zal mogen rijden. Maar daarvoor zal hij zich wel eerst volledig mogen kapot rijden in de Tour. Verplichting voor zijn mooie cheque die hij ontvangt.
11 juni 2016 14:42
In de tour mag hij toch geen kopman zijn en in de andere grote rondes kan sky het niet waar maken. Best zielig om als zogezegd 'beste rondeploeg' maar in 1 van de 3 grote rondes mee te spelen ;)
11 juni 2016 14:48
Kopmanschap moet niet krijgen, maar afdwingen.

Een paar keer heeft hij een goede kans voor zich zelf gecreëerd, maar laat het vervolgens weer liggen. Ik denk hierbij dan onder andere aan de Tirreno van vorig jaar.
12 juni 2016 02:29
Ik heb enorm genoten van de winst van Wout Poels in Luik. Hij presteert heel goed en is ook nog heel bescheiden. Doordat hij niet vanaf heel jong de hemel in werd geprezen,heeft hij zich rustig kunnen ontwikkelen. Daar waar een aantal Nederlandse profs zijn blijven hangen,heeft Wout progressie gemaakt. Met Dumoulin en kruijswijk heeft Nederland toprenners in huis. Sam Oomen wordt al als jonge renner hoog ingeschat. Het is te hopen dat hij dan de druk -die daarmee gepaard gaat-aankan. Dat Poels een mooie contractverlenging krijgt is hem meer dan van harte gegund.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.