Poels kopman in Tour Down Under: “Mooi doel om mee te beginnen”
maandag 7 januari 2019 om 12:01

Poels kopman in Tour Down Under: “Mooi doel om mee te beginnen”

Wout Poels is de kopman van Team Sky in de Tour Down Under, maar wil geen gewenste eindklassering noemen. De Nederlandse klimmer debuteert in de Australische WorldTour-koers. “Hopelijk kunnen we iets leuks doen in de Tour Down Under, dat is het doel. We gaan het zien”, is hij bescheiden.

Poels is al twee weken voor de wedstrijd naar Australië gereisd om te trainen (met Dylan van Baarle en Pavel Sivakov) en te wennen in de hitte. “Ik heb de Tour Down Under nog nooit gereden en dacht altijd dat het een interessante wedstrijd was om te doen. Vorig jaar begon ik er zelf over en ik denk dat het een mooi doel is om het seizoen mee te beginnen”, zegt Poels, die de verwachtingen tempert. “Je weet nooit zeker wat je van de eerste wedstrijd kan verwachten. Ik heb goed getraind en de winter ging volgens plan.”

Scoren in de Ardennen
Het programma van Poels kent een einddoel: de heuvelklassiekers. Na zijn trip in Australië staan de Volta ao Algarve en Tirreno-Adriatico op het programma van de Limburgse klimmer. Poels wil vooral in topconditie aan de start staan, omdat hem dat de laatste jaren niet lukte door blessures aan zijn knie en sleutelbeen.

“Ik houd van de Ardennen, ook al waren het niet de makkelijkste wedstrijden na mijn gebroken sleutelbeen vorig jaar. Ik heb altijd een paar belangrijke wedstrijden in een seizoen. Ik wil graag scoren in de Ardennenklassiekers, dat is belangrijk voor mezelf”, aldus Poels in een persbericht van de ploeg.

Steunen in de Tour
Na het voorjaar gaat Poels’ blik op de Tour de France. “Natuurlijk wil ik daarvoor weer geselecteerd worden om de jongens te steunen”, zegt de Sky-renner, die weet dat Chris Froome en Geraint Thomas daar als kopmannen aan de start zullen staan. “Veel renners willen een duidelijk doel, maar zo kijk ik er niet naar. Ik moet overal toeslaan!”

Selectie Team Sky voor de Tour Down Under 2019 (15-20 januari)
flag-nl Dylan van Baarle
flag-gb Owain Doull
flag-fr Kenny Elissonde
flag-no Kristoffer Halvorsen
flag-de Christian Knees
flag-nl Wout Poels
flag-gb Luke Rowe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.