Politt op podium ten koste van gedeclasseerde Matthews: “Moest een beetje remmen”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 09:37

Politt op podium ten koste van gedeclasseerde Matthews: “Moest een beetje remmen”

Nils Politt kwam zondag als vierde over de streep in de Ronde van Vlaanderen, maar stond later toch op het podium. Michael Matthews, de aanvankelijke nummer drie, werd namelijk gedeclasseerd vanwege een onreglementaire sprint en dus schoof de Duitser een plekje op. “Ik zat al in de bus toen ze me kwamen vertellen dat ik derde was”, zegt Politt op de site van UAE Emirates.

Achter de ongenaakbare Mathieu van der Poel sprintte een tiental renners om de tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen. Matthews ging van ver aan, week in de laatste meters behoorlijk ver af naar rechts en zou daarbij Politt gehinderd hebben. “Ik kwam met snelheid en moest een beetje remmen”, vertelt die laatste over het manoeuvre van de Australiër. “De commissaris heeft de beslissing genomen, maar ik heb het ook te doen met Matthews.”

Matthews was in tranen toen hij het nieuws te horen kreeg over zijn straf. Jayco AlUla liet nadien aan WielerFlits weten dat zij de opties gaan bekijken om in beroep te gaan tegen de straf voor hun renner. “We gaan doen wat we kunnen. Dit is nog geen uitgemaakte zaak”, vertelde Matthew Hayman.

Vier man bij de eerste twaalf
Politt lijkt voorlopig echter gewoon als nummer drie van de Ronde van Vlaanderen 2024 de geschiedenisboeken in te gaan. “Op het podium staan van de Ronde van Vlaanderen is iets speciaals. Dit is mijn tweede keer op het podium van een Monument na die keer in Parijs-Roubaix”, doelt hij op 2019, toen hij achter Philippe Gilbert als tweede eindigde in de Hel van het Noorden.

Naast Politt zaten ook Tim Wellens (twaalfde), António Morgado (vijfde) en Mikkel Bjerg (vierde) in het tweede groepje voor UAE Emirates. “We hebben dit resultaat verdiend als team, want we reden heel goed, met vier renners in de top-twaalf”, aldus Politt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.