Puck Moonen krijgt De Jong en Van ’t Geloof als ploeggenotes bij Lotto Soudal
Puck Moonen - foto: Marcel Koch
woensdag 4 oktober 2017 om 15:32

Puck Moonen krijgt De Jong en Van ’t Geloof als ploeggenotes bij Lotto Soudal

De vrouwenploeg van Lotto Soudal heeft haar selectie voor 2018 compleet gemaakt. Er rijden komend seizoen drie Nederlandse rensters bij het team van Dany Schoonbaert. De Belgische selectie versterkte zich met Demi de Jong (Parkhotel Valkenburg-Destil) en de 21-jarige Marjolein van ’t Geloof (Jan van Arckel). Zij moeten met Instagram-hit Puck Moonen – die haar contract met één jaar verlengde – volgend seizoen zorgen voor het mooie weer.

“Demi stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen”, vertelt Schoonbaert in een persbericht.  “Ze heeft alle kwaliteiten om het ver te schoppen en heeft daarbovenop ook nog eens een neus voor goede ontsnappingen. In het verleden reed ze bij Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht. Marjolein is Nederlands kampioene bij de elite zonder contract en reed afgelopen seizoen voor Jan van Arckel. Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef aangezien we toch een mooi Nederlands programma rijden.”

Moonen wil doorbreken
Moonen is in haar nopjes met de verlengde verbintenis bij Lotto Soudal. “Ik ben blij mijn contract bij Lotto Soudal te kunnen verlengen. Ik hoop dat ik me net als dit seizoen weer op een aantal vlakken kan verbeteren. Op die manier hoop ik volgend jaar door te breken”, schrijft ze op haar Instagram-account.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2017 10:46
@smuckinho
Welke indruk bedoel je? Ze kwam op 5 km, als voorlaatste door, op meer dan 3 kwartier achterstand!
5 oktober 2017 10:47
Buiten dat is het een mooie meid, maar qua fietsen stelt het weinig voor. Puur marketing, maar niks mis mee.
10 oktober 2017 10:32
Ik vind het echt onzin.
Prima dat ze zo populair is op instagram, maar Soudal gaat om het fietsen.
Op deze manier zal het vrouwenwielrennen niet wat worden, want daar gaat het met het contracteren van haar helemaal niet om.
Dan kunnen ze types als Bobbie Eden ook wel op de fiets zetten en zelfs naakt laten rondfietsen, denk dat er dan nog meer aandacht zal zijn.
17 oktober 2017 23:50
Lol... Talent heeft ze niet. Als je dat gelooft haha.. moet altijd als een van de eerste lossen.
18 oktober 2017 00:39
Vrouw en mooi zijn en hard fietsen lijkt een onmogelijke taak op dit forum, hoe bekrompen weer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.