woensdag 28 december 2022 om 20:03

Puck Pieterse blij na moeizame zege in Diegem: “Begon wel te stressen”

Video Puck Pieterse twijfelde of ze Shirin van Anrooij moest laten aansluiten in de Superprestige van Diegem. De renster van Alpecin-Deceuninck reed de hele cross aan kop, maar zag haar landgenote naderen halverwege de wedstrijd. “Ik begon toen wel te stressen”, erkende Pieterse in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Op een gegeven moment merkte ik dat Shirin dichtbij kwam”, vertelt ze. “Moest ik inhouden en dan samen door? Of moest ik het nog een keer proberen? Maar ik wist dat mijn stuk eraan kwam, met eerst de balken en dan een snel gedeelte naar beneden. Daarna had ik weer een gaatje.”

Op dat moment brak de veer bij Van Anrooij. “Ik besloot niet meer te twijfelen en volle bak de laatste twee rondes in te gaan. In de zandbak kon ik niet fietsen, en ik weet dat Shirin wel goed is in het zand. Maar daarna kon ik weer wegtrekken”, aldus Pieterse, die ook profijt had van een goede start. “Soms heb ik er zoveel zin in en start ik iets te hard”, lacht ze. “Dan moet ik wel kiezen om door te trekken.”

WielerFlits sprak na de Superprestige Diegem ook nog met Shirin van Anrooij. Bekijk die beelden hieronder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.