Quintana: ”Volgend jaar terug om de Tour te winnen”
zondag 21 juli 2013 om 11:45

Quintana: ”Volgend jaar terug om de Tour te winnen”

Nairo Quintana

foto: Sirotti

Nairo Quintana won gisteren met veel verve de laatste bergrit in deze Ronde van Frankrijk. De 23-jarige Colombiaan was de grote slokop op de voorlaatste dag, want buiten de ritzege stelde de klimmer ook eindwinst in het jongeren- en bollenklassement veilig, alsmede zijn tweede plaats in de eindrangschikking.

Het jonge klimwonder kijkt met Cyclingnews terug op een bewogen Tour. ”Ik kan nog steeds niet geloven dat vandaag win. Ik heb kunnen rekenen op fantastische steun vanuit de ploeg, vooral vanaf het moment dat ik de rol overnam als kopman. Ik heb vandaag laten zien dat ik om kan gaan met de druk, en dat geeft veel vertrouwen. Het is fantastisch om deel uit te maken van de beste ploeg van de Tour.”

Quintana staat symbool voor het heroplevende Colombiaanse wielrennen, dat zijn hoogtijdagen vierde in de jaren tachtig met coureurs als Luis Herrera en Fabio Parra. ”Ik wil graag iedereen in Colombia bedanken die het wielrennen een warm hart toedraagt. Wij profiteren ook van het huidige anti-doping klimaat, omdat wij van nature leven en trainen op grote hoogte.”

Ondanks dat Parijs nog niet is bereikt, blikt de renner al vooruit naar de Tour van volgend jaar. ”In 2014 zullen we proberen om de Tour te winnen. Het zal zeer hard werken worden om dat doel te bereiken, maar mijn resultaten dit jaar laten zien dat het mogelijk is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.