Quinten Hermans en Kobe Goossens hervatten competitie in Route Adélie de Vitré
© Cor Vos
Nico Dick donderdag 31 maart 2022 om 16:46

Quinten Hermans en Kobe Goossens hervatten competitie in Route Adélie de Vitré

Quinten Hermans en Kobe Goossens vertoefden de voorbije twee weken op hoogtestage in Tenerife. Morgen – vrijdag – hervat het duo de competitie in La Route Adélie de Vitré. Gerben Thijssen is voor Intermarché-Wanty Gobert kopman in deze Franse 1.1-koers.

“Op Tenerife konden we in ideale omstandigheden trainen”, zegt Quinten Hermans (foto). “Ik ben nu benieuwd naar waar ik sta ten opzichte van de concurrentie, want mijn favoriete koersen komen eraan en ik koester de ambitie om beter te doen dan vorig jaar.”

In 2021 werd Hermans onder meer 14de in de Waalse Pijl en 20ste in de Amstel Gold Race. “La Route Adélie de Vitré is uiteraard minder selectief en de meeste teams zullen interesse hebben in een massasprint. Mijn doel is dus om onze sprinter Gerben Thijssen zo goed mogelijk bij te staan.”

Naast Quinten Hermans en Kobe Goossens kan Gerben Thijssen ok nog rekenen op de diensten van Théo Delacroix, Tom Devriendt, Hugo Page en Boy van Poppel. Die laatste is de vaste lead-out van Thijssen.

Andere kanshebbers op de zege in deze vierde manche van de Coupe de France zijn onder meer Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Bryan Coquard (Cofidis), Dorian Godon (AG2R-Citroën) en Nicolas Bonifazio (TotalEnergies). Met Intermarché-Wanty Gobert en Bingoal-Pauwels Sauces WB staan er slechts twee Belgische teams aan de start.

Geef een reactie