Quinten Hermans wint in laatste maand bij Telenet-Baloise: “Ik moet mooi afsluiten”

zaterdag 7 december 2019 om 16:36
Quinten Hermans wint in laatste maand bij Telenet-Baloise: “Ik moet mooi afsluiten”

foto: Cor Vos

Quinten Hermans rijdt per 1 januari 2020 voor Tormans CX. De veldrijder is dus bezig aan zijn afscheidsmaand bij Telenet-Baloise. Zaterdag gaf Hermans zijn team alvast een mooi afscheidscadeau door de Ethias Cross in Essen te winnen. “Ik heb mijn hele carrière voor Telenet-Baloise gereden. Ik moet het dan ook mooi afsluiten.”

Hermans kwam deze week terug van een stage uit Spanje. Tijdens de wedstrijd merkte de veldrijder al snel dat deze stage een positieve invloed heeft gehad op de benen. “Ik voelde me aan het begin heel goed en ik was dan ook heel goed weg. Ik had daar een beetje schrik voor, omdat ik net uit Spanje ben teruggekeerd. Dan is het toch altijd even afwachten.”

“Het was zeker niet mijn bedoeling om direct weg te rijden”, zo legt hij uit. “Maar ik kwam in een keer alleen te zitten. Toen ben ik maar gaan rijden. Ik denk dat dat het beste is wat ik kon doen. Een uur duurt wel lang, maar de afgelopen twee weken kon ik ook lang en constant rijden. Dan kan ik dat vandaag ook.”

“Winnen is winnen”, concludeert Hermans content. “De absolute top was niet aanwezig met Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Toon Aerts, maar winnen van Laurens Sweeck en Tom Pidcock is altijd leuk. Die jongens hebben hebben ook resultaten geboekt dit jaar. Deze voelt goed!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.