Remco Evenepoel wist niet dat hij voor de ritzege sprintte: “Bittere pil om te slikken”
zaterdag 2 september 2023 om 17:54

Remco Evenepoel wist niet dat hij voor de ritzege sprintte: “Bittere pil om te slikken”

Remco Evenepoel was na afloop van de achtste rit boos. De Belg wilde graag de rit winnen, maar werd tweede. “Dit is een bittere pil om te slikken”, aldus Evenepoel.

“Ik was benieuwd wat Jumbo-Visma vandaag wilde doen. Toen ze op kop gingen rijden, was ik daar wel blij mee. Op de slotklim vertelde ik mijn ploeg dat ze eerste kilometer vol moesten gaan, daarna zou ik mijn eigen koers rijden”, doet de Belg van Soudal Quick-Step zijn verhaal bij GCN.

Op de slotklim liet Evenepoel vervolgens zijn spierballen zien. De Belgisch kampioen reed de gehele klim op kop. “Toen Kuss ging, heb ik hem gecontroleerd teruggereden. Ik wist toen dat het nog acht tot tien minuten klimmen was. Roglic en Vingegaard hadden vandaag blijkbaar niet de benen.”

In de sprint eindigde hij vervolgens als tweede. Na afloop zei Evenepoel dat hij dacht dat er nog een groep voor hem reed. “Blijkbaar niet. Heel jammer vind ik dit. Ik word tweede op mijn tweede thuis-wegen. Jammer. Ik vond niet dat Roglic heel hard sprintte en ik denk dat ik had kunnen winnen. Heel frustrerend”, eindigt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.