Remco Evenepoel: “Deze koers had gerust wat dagen langer mogen duren”
foto: Cor Vos
maandag 4 februari 2019 om 09:13

Remco Evenepoel: “Deze koers had gerust wat dagen langer mogen duren”

Voorafgaand aan de Vuelta a San Juan was hij de meest besproken naam die aan de start stond, debutant Remco Evenepoel. Na zeven etappes zit de 19-jarige Evenepoel er echter nog niet doorheen. “De ronde had nog wel een paar dagen langer mogen duren”, concludeert hij tegenover divere Belgische media.

De verwachtingen waren hooggespannen voorafgaand aan zijn debuut. Hoe houdt Evenepoel zich staande in een compleet peloton? “Ik heb elke mogelijke koerssituatie meegemaakt. Ik heb een sprint voorbereid, in en waaier gereden  en in dienst van de ploeg gereden” is hij zelf duidelijk in zijn antwoord op die vraag. “Zeg me nu nog maar eens dat ik niet kan sturen!”

Ondanks dat hij tevreden is met zijn debuut, met de jongerentrui als beloning, blijft hij streven naar perfectie. “Elke avond heb ik via YouTube mijn eigen koers teruggekeken en geanalyseerd”, aldus Evenepoel. “Daar leer je wel van.”

Wat hij dan beter had kunnen doen? “Ik heb mee kunnen springen met Anacona, dat is wel een foutje”, geeft hij eerlijk toe. “Maar als je dan ziet wat voor verzet Anacona bergop wegtrapt.. Dat kan ik waarschijnlijk nog niet.”

Wat nu volgt is een periode van rust voordat hij richting de UAE Tour (24 februari – 2 maart) trekt. “Drie á vier dagen tijd voor familie en vriendin. Fietsen kan in België momenteel niet heel goed, dan heb je een slee nodig”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.