Remco Evenepoel ook de beste in slottijdrit Ronde van Denemarken
zaterdag 14 augustus 2021 om 17:10

Remco Evenepoel ook de beste in slottijdrit Ronde van Denemarken

Remco Evenepoel heeft de Ronde van Denemarken in stijl afgesloten. De Belg van Deceuninck-Quick-Step won in Frederiksberg met een nipt verschil de afsluitende tijdrit en gaf daarmee zijn eindzege nog wat extra glans. Soren Kragh Andersen eindigde in de dag uitslag als tweede. De Deen van Team DSM was slechts één seconden langzamer dan zijn Belgische concurrent.

De eerste serieuze richttijd werd genoteerd door als veertigste gestarte Marten Hulgaard. De Deense thuisrijder, uitkomend voor Uno-X Pro Cycling, zette een tijd neer van 12.41. Het was daarna enige tijd wachten op een renner die in de buurt van zijn prestatie wist te komen. Adam Holm Jørgensen (12.46) van het continentale BHS-PL Beton Bornholm kwam vijf seconden tekort en ook Tim van Dijke, het jonge talent van Jumbo-Visma, kwam met 12.47 net niet in de buurt van de hot seat.

Edoardo Affini
Zijn ploeggenoot Edoardo Affini deed dat wel. De 25-jarige Italiaanse krachtpatser vloog door de straten van Frederiksberg met een gemiddelde van meer dan 52,5 kilometer per uur. Aan de finish was dat goed voor een tijd van 12.20, ruim 21 seconden sneller dan Huulgaard. Maar zijn tijd zou uiteindelijk goed zijn voor de vierde plek in de daguitslag.

De Duitser Jannik Steimle was de eerstvolgende renner die in de buurt kwam van de tot dan toe snelste eindtijd. De renner van Deceuninck-Quick-Step kwam tot 12.27 (+7 seconden), maar die tijd werd al snel in perspectief geplaatst door Kragh Andersen. De Deen, een van de favorieten voor de dagzege, deed wat van hem werd verwacht: ontzettend hard fietsen. Aan de finish zette hij met 12:14 een nieuwe beste tijd neer.

Op de startlijst volgden alleen nog Pedersen en Evenepoel die in staat werden geacht de tijd van Kragh Andersen te verbeteren. Maar oud-wereldkampioen Pedersen (12.19) beet zich stuk op de tijd van zijn landgenoot. Nederlanders Mike Teunissen (12.33) en Nick van der Lijke (12.49), en de Belg Tosh Van Der Sande (13.10) kwamen ook niet in de buurt van de toptijd.

Evenepoel de beste
De enige die Kragh Andersen van de ritzege kon afhouden was de als laatste gestarte Evenepoel. En dat deed hij ook. In de lichtblauwe leiderstrui maakte hij het wel nog spannend. Op de finishlijn bleek hij slechts één seconden sneller dan de Deen, maar het leverde hem wel een nieuwe dagzege op. Na ritwinst in de koninginnenrit naar Vejle (donderdag) zette hij zodoende een tweede rit op zijn naam én gaf daarmee de eindwinst nog wat extra glans. Een goede dag dus voor de pas 21-jarige Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.