‘Remco Evenepoel rijdt na San Juan de UAE Tour’
foto: ©Deceuninck – Quick-Step Cycling Team/ Sigfrid Eggers
vrijdag 4 januari 2019 om 16:03

‘Remco Evenepoel rijdt na San Juan de UAE Tour’

Pas op 8 januari wordt het programma van neoprof Remco Evenepoel definitief bekendgemaakt, maar volgens Patrick Lefevere rijdt het toptalent van Deceuninck-Quick-Step na de Vuelta a San Juan de UAE Tour. Dat vertelt hij aan de Franse krant Ouest-France. Het Nieuwsblad meldt dan weer dat Nokere Koerse zijn eerste profkoers in België wordt.

Remco Evenepoel maakt zijn profdebuut in de Vuelta a San Juan, de Argentijnse rittenkoers die van 20 tot 27 januari plaatsvindt. En in een artikel in Ouest-France laat teammanager Patrick Lefevere uitschijnen dat zijn goudhaantje na San Juan de UAE Tour zal betwisten. Deze rittenkoers vindt plaats van 24 februari tot 2 maart.

Volgens Het Nieuwsblad maakt Evenepoel dit voorjaar – in tegenstelling tot eerdere berichten – ook zijn debuut op Belgisch grondgebied. Op 20 maart start hij in Nokere Koerse, terwijl twee dagen later de Bredene Koksijde Classic (de voormalige Handzame Classic) op de agenda zou staan.

Voor alle duidelijkheid, deze laatste twee wedstrijden werden ons nog niet bevestigd door zijn team. “Dit weekend op stage wordt met de renners overlegd. Op dinsdag 8 januari zal het programma van Remco bekendgemaakt worden”, klinkt het. Het lijkt in elk geval duidelijk dat zijn oorspronkelijke programma, dat begin november uitlekte, toch een aantal wijzigingen heeft ondergaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.