Renners over Rohan Dennis’ opgave: “Beloftes zijn niet gekomen”

woensdag 24 juli 2019 om 15:47
Renners over Rohan Dennis’ opgave: “Beloftes zijn niet gekomen”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis’ onverwachte opgave ligt inmiddels enkele dagen achter ons, maar nog altijd zijn niet alle vragen daarover beantwoord. Intussen klinken de geluiden wel steeds duidelijker dat zijn ontevredenheid over materiaal en kleding de aanleiding was voor zijn verdwijning uit de Tour.

“Dat klopt”, reageerde Dennis’ ploegmaat Dylan Teuns bij Sporza op de geruchten die de ronde doen. “Het is niet echt een thema meer in de ploeg. Het is te hopen dat ze een oplossing vinden en dat beide partijen eruit komen. Het is geen gemakkelijke situatie om over te spreken. Maar wat de geruchten zeggen, dat klopt. Met de komst van McLaren volgend jaar gaat er veel veranderen. Misschien dat zij hem kunnen overtuigen.”

Op Twitter bemoeide ook Teuns’ landgenoot Thomas De Gendt zich met de kwestie. Voor de Belg van Lotto Soudal was de opgave geen mysterie. “Wat ik zelf gehoord heb, is dat hij beloftes kreeg over wielen, fietsen en snelpakken en dat het allemaal beter ging worden. Dat is niet gebeurd”, zei De Gendt. “Volgens mij is dat de reden dat hij afgestapt is. Wat belooft was, is niet gekomen. Als je dan wereldkampioen tijdrijden bent, frustreert dat waarschijnlijk.”

In de twaalfde etappe, een dag voor de tijdrit, wierp Dennis de handdoek. Opvallend, want op die dag was hij nog even in de aanval geweest. De Australiër weigerde na zijn beslissing om te stoppen te praten met ploegleider Gorazd Stangelj. “We hadden tijdens de rit een discussie, waarna hij is afgestapt”, zei Stangelj. “Rohan wil alles 100 procent hebben, maar het is niet makkelijk om daaraan te voldoen.”

’s Avonds kwam Dennis zelf met een online statement, waarin hij aangaf ‘met tegenzin’ te hebben afgestapt. “Natuurlijk was de individuele tijdrit een groot doel voor mij en de ploeg, maar gezien mijn huidige gevoel was het de juiste beslissing om eerder vandaag op te geven”, liet hij weten. “Ik wens mijn ploegmaats het allerbeste voor de rest van de wedstrijd. Ik hoop de komende jaren terug te keren in deze geweldige koers.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.