Revelatie Bjorg Lambrecht dicht bij contractverlenging bij Lotto Soudal
©Cor Vos
maandag 29 april 2019 om 15:15

Revelatie Bjorg Lambrecht dicht bij contractverlenging bij Lotto Soudal

Interview Geen nieuwe toptienplaats voor Bjorg Lambrecht in Luik-Bastenaken-Luik. De 22-jarige Ardennenrevelatie sukkelt wat met een verkoudheid en stelde zich ten dienste van de ploeg. Na afloop vertelde hij ons overigens dat hij dicht bij een contractverlenging staat. “Er is meer interesse, ja. Maar ik zie geen reden om weg te gaan.”

“De eerste honderd kilometer heb ik afgezien”, aldus Bjorg Lambrecht na het douchen. “Na de Waalse Pijl werd ik wat verkouden. Zaterdag ging het echt niet goed. Vanmorgen (gisteren, red) voelde ik me al wat beter, maar ik kampte toch met een papperig gevoel in de benen. Dat merkte ik ook tijdens de koers. Ik kon wel hoge wattages duwen, maar door een gebrek aan frisheid miste ik explosiviteit.”

Vuelta grote doel in het najaar
Dus koos Lambrecht ervoor om zich ten dienste te stellen van Tim Wellens. “Op de Rosier schoof ik mee. Nee, het was vooraf niet gepland, maar het zag er een goede groep uit. En de ploegleiding riep me via de oortjes toe dat het kon. Zo zette ik Tim – die in deze weersomstandigheden sowieso meer kopman is dan ik – ook in een zetel richting de finale. Jammer dat Deceuninck-Quick-Step in deze fase van de wedstrijd nog zo sterk was, anders hadden we de top van La Redoute met iets meer voorsprong gehaald. Al had het voor mij persoonlijk niet veel uitgemaakt, want in de slotfase liepen de benen helemaal leeg.”

Vijfde in de Brabantse Pijl, zesde in de Amstel Gold Race en vierde in de Waalse Pijl.  Bjorg Lambrecht was de beste Belg in de Ardennen. “Drie geslaagde weken”, noemt hij het. “Want ik tel er ook nog de Ronde van het Baskenland bij. Nu ben ik aan rust toe om daarna weer op te bouwen richting de Ronde van Noorwegen en de Dauphiné. Al liggen mijn verdere doelen vooral in het najaar met onder meer de Ronde van Polen en de Vuelta.”

Contractverlenging
Tijdens zijn rustperiode verwacht Lambrecht dat hij zijn contract bij Lotto Soudal zal verlengen. “Ik zie niet onmiddellijk een reden om weg te gaan. Er moet nog even verder onderhandeld worden. En we horen wat rond bij andere teams die interesse tonen. Luisteren moet je altijd. Maar ik verwacht dat ik gewoon verleng. De ploeg heeft al veel voor mij gedaan (Lambrecht komt ook uit het opleidingsteam, red) en ik denk dat ik hier de komende jaren wel goed zit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.