Richard Carapaz staat nu ook in de Tour op het podium: “Belangrijk voor mij en mijn carrière”

maandag 19 juli 2021 om 12:31
Richard Carapaz staat nu ook in de Tour op het podium: “Belangrijk voor mij en mijn carrière”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz won twee jaar geleden de Giro d’Italia en ook in de Vuelta a España stond hij al op het podium. Afgelopen drie weken completeerde hij een trilogie door ook in de Tour de France bij de beste drie te eindigen.

“Ik ben heel blij. Uiteindelijk is deze derde plaats heel belangrijk voor mij en mijn sportcarrière. Het is pas mijn vijfde jaar als profrenner en ik behaalde al podiumplaatsen in alle drie de grote ronden. Maar ik blijf hard werken omdat ik als wielrenner nog verder wil groeien”, citeerde Diario El Norte Carapaz. De Ecuadoraanse kopman van INEOS Grenadiers moest op het podium alleen winnaar Tadej Pogačar en Jonas Vingegaard boven zich dulden.

“Ik heb een heel behoorlijke Tour de France gereden en dat is voor mij veel waard. Pogačar was steeds heel sterk, dat hebben we allemaal kunnen zien en ik heb het aan den lijve ondervonden. Dat is wielrennen, we beleven het op verschillende manieren. Op de fiets is het anders dan op tv. Pogačar was buitengewoon, hij heeft zich steeds goed verdedigd. Ik moet hem met zijn tweede Tourzege op rij feliciteren”, aldus Carapaz.

Nu de Tour de France is afgelopen richt Carapaz zijn vizier op de Olympische Spelen, waar hij op 24 juli aan de wegwedstrijd meedoet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.