Richie Porte wil seizoen starten in Tour Down Under
zondag 1 december 2013 om 16:27

Richie Porte wil seizoen starten in Tour Down Under

Richie Porte

foto: Sirotti

Richie Porte zal volgend jaar zijn seizoen hoogstwaarschijnlijk starten in de Tour Down Under. Dat vertelde de 28-jarige renner van Team Sky aan de Sydney Morning Herald. Hij ziet de wedstrijd als een belangrijke voorbereiding op de Giro d’Italia in mei.

Het definitieve wedstrijdprogramma van Porte wordt deze maand tijdens een trainingskamp van Team Sky op Mallorca bepaald. Zijn deelname aan de Tour Down Under lijkt een zekerheidje.”Ik ben 99 procent zeker dat ik daar start”, aldus Porte. “Het is een belangrijk evenement, zeker aangezien de Giro slechts vier maanden later is.”

Porte staat met ambitie aan de start. “Wanneer ik meedoe, ben ik daar niet als pelotonvulling. Het is de eerste ronde van het jaar”, kondigt hij aan. In eigen land komt hij onder meer Cadel Evans tegen, die eerder verklaarde aan de start te staan.

De laatste deelname van Porte aan de Tour Down Under dateert van 2011. Toen speelde hij geen rol van betekenis en eindigde hij als 33e in het eindklassement. De Tour Down Under 2014 staat op de kalender van 22 tot 27 januari.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.