Rijksambtenaren gaan niet protesteren bij openingstijdrit Tour de France
dinsdag 30 juni 2015 om 15:13

Rijksambtenaren gaan niet protesteren bij openingstijdrit Tour de France

Rijksambtenaren zullen geen actie gaan voeren tijdens de openingstijdrit van de Tour de France. Dit hebben de vakbonden laten weten na overleg met de gemeente Utrecht, zo meldt het AD. De ambtenaren wilden zaterdagmiddag over het parcours van de tijdrit gaan fietsen om de eerste etappe te dwarsbomen.

De actie die de rijksambtenaren voor zaterdag gepland hadden staan los van de actie de de politievakbond ACP op zondag wil houden tijdens de tweede rit richting Neeltje Jans in Rotterdam. Zowel de politie als de ambtenaren strijden voor een nieuwe en verbeterde CAO.

Tegen de politieacties van zondag hebben minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam een kort geding aangespannen bij de rechter.

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2015 15:41
Wat zijn we ook een rebels volk
30 juni 2015 15:47
HAHA. Veel te warm om te demonstreren zeker?
30 juni 2015 15:56
Er zullen tientallen rijksambtenaren over het parkoers fietsen, van de Nederlandse, Belgische en Franse loterij toch zeker, en Astana mag je ook meetellen.
30 juni 2015 16:05
@Jean:

Die worden daar ook voor betaald.
30 juni 2015 16:06
@dons ja, haha. Ze krijgen zeker 'warmte vrij'. Geen ander excuus meer nodig om niet aanwezig te hoeven zijn op het 'werk'.

Alvast excuses voor de schaamteloze stigmatisering, mocht ik iemand voor het hoofd stoten
30 juni 2015 16:16
Hmmm, ja ik moet ook wel toegeven dat zo'n bericht wel een makkelijk inkoppertje is. Een verstandige (PR) beslissing is het in elk geval wel. Vrees dat ze anders vreselijk uitgejouwd zouden worden.
30 juni 2015 16:17
Da's goej nieuws !
Nog meer partijen die niet gaan demonstreren tijdens de Tour in Nederland ?
30 juni 2015 16:28
Het is weer sneu om te lezen dat het binnenhalen van een groot sportevenement in Nederland voor een aantal beroepsgroepen blijkbaar reden is om aandacht te trekken voor hun Cao-eisen. En op die manier het plezier van duizenden andere te vergallen.
Ik kan best achter de eisen staan (zeker bij de politie) maar ze kunnen in ieder geval toch een publieksvriendelijker platform bedenken.
30 juni 2015 17:30
@Tutu
Nee, natuurlijk is er geen groter podium dan de Tourstart, Nogmaals, ik geef ze groot gelijk. Helaas wordt mijn wielersport de dupe, maar ik zal er zaterdag in Utrecht geen traan om laten. De minister is de enige die malheur kan voorkomen, door alsnog rap met de bonden aan tafel te gaan zitten in plaats van een kort geding te voeren.
30 juni 2015 17:50
Ja zwaarlijvige agenten over een snikheet parcours laten fietsen is natuurlijk geen pretje:)
30 juni 2015 17:56
He jammer, daar gaat mijn mogelijkheid om over het parkoers te mogen rijden :(
30 juni 2015 17:57
Dit was sowieso al een kansloze actie want:
- fietsen; een rijksambtenaar die actief is?
- op zaterdag; een rijksambtenaar die activiteiten ontplooit op een zaterdag?
- fietsen door een haag van heel veel mensen; dan vraag je erom om er persoonlijk op 'aangesproken' te gaan worden. Hebben ze geen zin in, want zijn geen personen tenzij ze een fout maken want dan is het opeens weer wel mensenwerk.
- fietsen ten tijde van de tourstart; hoe komt jij en je fiets uberhaupt in Utrecht? Niet met de auto, noch met de trein. Naar Utrecht toe fietsen betekend nog meer fietsen > zie eerste argument.
30 juni 2015 18:09
ook ik wou de koers stilleggen en een groot spandoek over de weg uitspreiden met daarop de tekst: "achtpuntzes eist meer respect op wielerflits", maar het is me toch net even te warm. ;)
30 juni 2015 18:15
Balen, heb ik die tomaten voor niets gehaald..........
30 juni 2015 18:28
Kansloos idee van de Rijksambtenaren. Zoals @klootje al terecht stelde:
je hebt mot met de buren dus ga je een bruiloft een dorp verder verstieren, om je gelijk te halen. Er zijn zat publieksvriendelijke andere acties te bedenken, waarmee ze de minister ook fors onder druk kunnen zetten.
30 juni 2015 19:26
Ach ja ben in ieder geval erg blij dat het niet doorgaat.
30 juni 2015 19:28
Vergeet niet dat mogelijke acties ook een zeer negatieve uitstraling hebben in de hele internationale (sport)wereld, want alle ogen zullen zaterdag en zondag op Nederland gericht zijn. We staan er al slecht op wat het organiseren van diverse grote sportevenementen betreft die al aan ons waren toegewezen en die we hebben moeten teruggeven, zoals de Europese spelen van 2019 en het EK handbal voor vrouwen in 2012.
Dus laten we het nu eens vlekkeloos laten verlopen nu de ogen van hele wereld op ons gericht zijn en Nederland van zijn beste (sportieve) kant laten zien, anders kan dit weleens de laatste keer zijn dat hier een groot sportevenement zal plaatsvinden.
Er zijn genoeg andere acties te verzinnen die ook veel publiciteit genereren en die niet het plezier van miljoenen sportliefhebbers verpesten en die geen negatieve uitstraling hebben in het buitenland.
30 juni 2015 19:28
@Coldeportes +1
Je kan er nog aan toevoegen: de bevolking van het dorp verder protesteert heftig, maar je houdt vol. Principes zijn nu eenmaal principes, je staat voor het algemeen belang, en het pleziertje van de verwende bruiloftsgangers is daar ondergeschikt aan. Tot je de weersverwachting hoort: wel 35 graden, veel te warm voor inspanning, beter weer voor een biertje op het strand. Dus blaas je de actie af.
30 juni 2015 19:36
dat de protesterende agenten maar bij bosjes neervallen met een zonnesteek. ;)
30 juni 2015 20:13
Het lijkt mij niet ondenkbaar dat het voorspelde, voor NL relatief 'extreme' weer de (zweet)druppel is geweest. Met een gigantische mensenmassa in de volle zon is die politie hard nodig om de boel op orde te houden en steun te verlenen bij problemen, wat maar eens weergeeft hoe essentieel die lui zijn.

Verhoog dat salaris!
30 juni 2015 21:39
@romans
Zucht... de discussie ging voor het merendeel van de WF'ers niet over het feit of de agenten opslag verdienen of niet. Het ging wel om het feit of dit middel de doelen heiligde, of dat andere middelen effectiever en gepaster waren.

Ten tweede: de actie tijdens de tijdrit op zaterdag in dit artikel gaat over de Rijksambtenaren. Zie de chocoladeletters-titel van het nieuwsbericht:
"Rijksambtenaren gaan niet protesteren bij openingstijdrit Tour de France"

De politievakbond ACP heeft acties gepland tijdens de etappe naar Neeltje Jans op zondag. Weer iets met klok en klepel...?? :6
30 juni 2015 22:50
Heel verstandig, ze bereiken er namelijk niks meer mee dan weerstand.
1 juli 2015 09:59
Actie ! Actie!
1 juli 2015 10:28
De vergelijking franse boeren en oom agent gaan die op?
1 juli 2015 11:09
Fietsen ? en dat op een vrije zaterdag dat kon al niet goed komen . Ze doen op een normale werkdag (voor de meesten tenminste) al niks wil zwijgen op hun vrije dag

Om te reageren moet je ingelogd zijn.