Rio 2016: Zeits vervangt geblesseerde Lutsenko
Foto: Sirotti
zaterdag 30 juli 2016 om 13:47

Rio 2016: Zeits vervangt geblesseerde Lutsenko

Alexey Lutsenko moet de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan. De Kazak had een groot doel gemaakt van het evenement, maar een botsing met een auto tijdens een van zijn laatste trainingsritjes gooit roet in het eten. Andrey Zeits vervangt hem in Rio.

Lutsenko heeft een blessure aan zijn voet overgehouden aan het incident. De 23-jarige Astana-renner moet drie weken rust nemen en dat is te lang om de Olympische Spelen nog te halen. Hij zou zowel de wegrit als de tijdrit gaan rijden.

Ploegbaas Alexandre Vinokourov baalt van het nieuws. Hij had gehoopt dat Lutsenko zijn opvolger ging worden. “Alles verliep perfect in aanloop naar Rio, maar dan gebeurt dít, vlak voor de Spelen”, stelt hij volgens Cyclingnews tegen vesti.kz. “Ik geloofde echt dat hij een kandidaat zou zijn voor de medailles.”

Kazachstan mag met twee renners meedoen aan de Olympische wegrit. Naast Zeits gaat ook Bakhtiyar Kozhatayev in Rio koersen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2016 14:19
Lutsenko was inderdaad al heel lang bezig met Rio. Balen voor hem.
30 juli 2016 15:36
Lutsenko een fantastische renner die flink kan uithalen maar ik geloof niet direct dat hij mee zou doen voor de overwinning. Zeits natuurlijk al helemaal niet en hij is veel minder actief dan Lutsenko dus dat is altijd jammer voor de koers.
30 juli 2016 23:32
Vino tegen spreken. ... Dat is durven...
31 juli 2016 06:48
Kozhatayev kunnen we ook lekker veel van verwachten. Die heeft naast ploegentijdritten dit jaar behoorlijk gepresteerd....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.