Rob Ruijgh: “Verrassend resultaat in proloog”
maandag 4 juni 2012 om 15:26

Rob Ruijgh: “Verrassend resultaat in proloog”

foto: Sirotti

Rob Ruijgh werd gisteren verrasend veertiende in de proloog van de Dauphiné Libre. De Limburger was verrast door zijn eigen resultaat. ”Het is natuurlijk geen wereldprestatie, maar voor mij is dit inderdaad een verrassend resultaat”, zei hij tegen De Telegraaf.

Toen hij zag dat hij specialisten als David Millar, Michael Rogers en Luis Leon Sanchez achter zich liet, realiseerde Ruijgh zich dat het met zijn tijd wel goed zat. ”Het is natuurlijk geen wereldprestatie, maar voor mij is dit inderdaad een verrassend resultaat”, aldus Ruijgh.

Na zijn knieproblemen van het voorjaar lijkt de renner van Vacansoleil-DCM weer volledig fit. Een plekje in de Tour-selectie heeft hij volgens teammanager Daan Luijkx echter nog niet binnen. Ruijgh is echter vastberaden om zich in de selectie te knokken: ”Na een knieblessure begin ik langzaam weer in goede doen te raken. In de Dauphiné moet ik mijn vorm aanscherpen, maar wil ik ook iets laten zien. Vorig jaar eindigde ik hier als veertiende. Dat was toen een goede voorbereiding op de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.