Robert Gesink uit kritiek op vakbond van profwielrenners
zaterdag 2 maart 2013 om 10:09

Robert Gesink uit kritiek op vakbond van profwielrenners

robert gesink

foto: Sirotti

Robert Gesink kan zich niet vinden in de uitspraken van John van den Akker, de secretaris van de vakbond van profwielrenners VVBW. “De vakbond moet niet meewerken om ons imago nog duisterder te maken dan het al is”, vertelt de Blanco-renner aan NUsport. Van den Akker stelde eerder deze week dat Blanco en Vacansoleil-DCM hun personeel te veel druk oplegt om een antidopingverklaring te ondertekenen.

Van den Akker geeft de renners het advies voorlopig niet te tekenen. Volgens hem zouden de coureurs moeten wachten op uitsluitsel van de UCI en het WADA over de consequenties van een eventuele bekentenis. Gesink kan met zijn hoofd niet bij. “Waar zijn ze nou mee bezig?” stelt hij. “Ik erger me aan zo’n opstelling. Geef ons eens aandacht, de jonge renners. Mij interesseren die oudere renners eerlijk gezegd niet zoveel.”

“Het gaat er toch om dat wij een frisse, schone start kunnen maken?” vraagt de Blanco-renner zich af. “Ik heb niets te verbergen, heb niets op mijn kerfstok en ik heb dat formulier allang ondertekend.”

Bovendien noemt Gesink het bericht in de De Telegraaf over de ingehuurde ex-commando stemmingsmakerij. “We zouden bij de VVBW hebben gemeld dat we het intimiderend vonden. Nou, ik kan je vertellen dat van onze ploeg niemand heeft gebeld met klachten. Ik heb een uur met teambaas Richard Plugge zitten praten, die man heeft twee vragen aan mij gesteld en ik heb daarna vier keer ‘nee’ aangekruist op dat formulier.”

Lees ook:
Vakbond: “Renners te veel onder druk gezet”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.