Rodriguez toont weer macht op de Montelupone (+beeld)
zaterdag 14 maart 2009 om 16:55

Rodriguez toont weer macht op de Montelupone (+beeld)

Tirreno 2009

foto:

Joaquin Rodriguez heeft de 4e rit in de Tirreno gewonnen voor Rebellin en Lövkvist. Op een paar honderd meter van de streep demarreerde de winnaar van vorig jaar uit een groep der favorieten. Rebellin trachte Rodriguez nog te achterhalen maar viel stil. De Spanjaard van Caisse d’Epargne pakte zo opnieuw de zege op de Montelupone en veroverde tevens de leiderstrui.

De kopgroep van vandaag, bestaande uit Giuseppe Palumbo (ASA), Johann Tschopp (BBO), Giampaolo Cheula (BAR), Jérôme Coppel (FDJ) und Marcin Sapa (LAM) werd nog voor de eerste beklimming van de muur ingerekend.

In de aanloop naar de Montelupone vond er een massale valpartij plaats in de kop van het peloton. Dat leverde enkele slachtoffers op waaronder Robert Gesink, Breschel en Rossi. Ze konden allen weer verder maar hadden moeite opnieuw aan te sluiten.

Op de beklimming van de loodzware berg brak het peloton onder aanvoering van Simoni en Scarponi. Die twee kwamen ook als eerste boven voor Di Luca. De leider El Fàres wist zich te handhaven in de eerste groep. Na de afdaling demarreerde Pozzato tot twee keer toe, Pietropoli en Van Avermaet sloten aan. Diguigiovanni liet echter niet begaan en de eerste groep van 30 renners was weer compleet.

In de 2e beklimming maakte Columbia tempo, alle favorieten bleven rustig tot Lövquist als eerste de aanval zocht in de laatste kilometer. Rodriguez was de tweede, Rebellin ging erachteraan maar kon niet remonteren en moest genoegen nemen met plek twee. Thomas Lövkvist werd derde, Danilo Di Luca wist nog aan te klampen voor plek vier.

Uitslag 4e etappe
1 Joaquím Rodríguez (Esp)
2 Davide Rebellin (Ita) 0.06
3 Thomas Lövkvist (Swe) 0.10
4 Danilo Di Luca (Ita) 0.14
5 Stefano Garzelli (Ita) 0.21

Algemeen klassement
1 Joaquím Rodríguez (Esp) 16.09.10
2 Julien El Farès (Fra) Cofidis 0.06
3 Davide Rebellin (Ita) 0.10
4 Thomas Lövkvist (Swe) 0.16
5 Danilo Di Luca (Ita) 0.24

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.